Skocz do zawartości

Polskie prezenty dla Amerykanów

rwl

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Podpinam sie pod te obrusy. Moja mama przy wiozla kilka sztuk dla tesciowej, rozne rozmiary, kwadratowe, okragle, biezniki.... Radosci nie bylo konca jak i zamowien reszty rodziny przy okazji nastepnej wizyty rowniez ;) 

• 2 tygodnie później...
Napisano

Mam jeszcze jedno ważne pytanie. Mam 19 lat, czy mogę sobie spokojnie wsadzić do walizki butelkę wina? Czy mogą być z tego problemy? Wiem, że alkohol jest dozwolony w Stanach od 21 i stąd moje wątpliwości :/ Chciałem po prostu sprezentować jedną butelkę.

Napisano

Sam jestem ciekaw. Gdy dwadziescia pare lat temu chcialem u Freda Meyera kupic fajki to musialem poczekac. Na kasie byl mlody chlopak, musiala przyjsc starsza pani bo on jako niepelnoletni nie mogl mi tych papierosow nawet sprzedac.

Napisano

Nie mam doświadczenia w tej kwesti, bo stara jestem, ale wiele stanow pozwala serwowania drinkow przez osobe co ma skonczone conajmniej 18 lat. Podejrzewam, ze posiadanie w walizce nie powinno byc jakimś dramatem, o ile nie otworzysz butelki aby sobie kielicha strzelić :D

Napisano

Przy małych ilościach i w dodatku w bagażu nadanym nie będzie problemu - ja miałem spakowane dwie butelki i wszystko dojechało na miejsce.

• 2 tygodnie później...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...