rwl Posted December 8, 2016 Report Posted December 8, 2016 Cześć wszystkim Za ponad dwa tygodnie lecę do Stanów w odwiedziny. Będę mieszkał u dziewczyny i nie za bardzo chciałbym przylecieć z pustymi rękoma. Chodzi mi bardziej o jej rodziców, dla niej prezent już mam. Czy macie jakieś pomysły co mógłbym im przywieźć z Polski? Jakieś typowe rzeczy dla naszego kraju. Tylko nie wódka, z tym to mi raczej nie wypada Wiem, że jej ojciec lubi gotować
sly6 Posted December 8, 2016 Report Posted December 8, 2016 Maja polskie korzenie? NP mogą być wyznania innego a My powiemy coś co się nie przyda.
KaeR Posted December 8, 2016 Report Posted December 8, 2016 Ja czesto przywoze dziergane obrusy. Ida jak woda. Mam pol bagaznika przewaznie. Jak trzeba komus sie odwdzieczyc lub przyspieszyc jakas sprawe.
katlia Posted December 8, 2016 Report Posted December 8, 2016 Faktycznie, obrus to sliczny prezent ale tez dobrze jest wiedziec rozmiar stolu. Ja sprezentowalam cos takiego -- owocarka ze szkla z srebrem i bursztynem -- w srodku byly dobre polskie czekoladki i cukierki. Prezent byl wielkim hitem http://www.upominek24.pl/index.php?k=4&pk=32&s=1&p=2115&b=1 Teraz kupuje 8 kieliszkow tej samej firmy jako prezent slubny.
renox Posted December 8, 2016 Report Posted December 8, 2016 Dla tesciowej pejcz a dla tescia patelnie.
rzecze1 Posted December 8, 2016 Report Posted December 8, 2016 Kiedyś były popularne twardookładkowe albumy, na przykład takie z górami czy krajobrazami z róznych stron Polski. Teraz wszystko komputerowe i dostępne od ręki zatem moze to nie byc najlepszy pomysł, ale jeśli rodzice starej daty to moze im się podobac. Postawic na półkę czy coś. Generalnie zasada z prezentami jest taka sama jak z CV - muszą byc podpasowane pod odbiorcę, zatem kluczem jest dobre rozpoznanie odbiorcy.
KaeR Posted December 8, 2016 Report Posted December 8, 2016 17 minut temu, katlia napisał: Faktycznie, obrus to sliczny prezent ale tez dobrze jest wiedziec rozmiar stolu. Ja sprezentowalam cos takiego -- owocarka ze szkla z srebrem i bursztynem -- w srodku byly dobre polskie czekoladki i cukierki. Prezent byl wielkim hitem http://www.upominek24.pl/index.php?k=4&pk=32&s=1&p=2115&b=1 Teraz kupuje 8 kieliszkow tej samej firmy jako prezent slubny. Przysylaja czy to w walizce jezdzi? Jak w walizce, to jak to wytrzymuje podroz?
katlia Posted December 8, 2016 Report Posted December 8, 2016 Nie wiem czy przysylaja (ale tez sie nie pytalam, kupilam w Polsce.) Przywiozlam w dobrze zapakowanym pudelku w recznym bagazu. A kieliszki beda przeslane przez znajoma.
renox Posted December 9, 2016 Report Posted December 9, 2016 Godzinę temu, katlia napisał: Nie wiem czy przysylaja (ale tez sie nie pytalam, kupilam w Polsce.) Przywiozlam w dobrze zapakowanym pudelku w recznym bagazu. A kieliszki beda przeslane przez znajoma. Polskie kieliszki sa pojemniejsze
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.