kzielu Napisano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2016 Na razie to bym spokojnie podszedl do sytuacji bo wiekszosc odpowiedzi - szczegolnie niestety Sly6 jest bezuzyteczna. Zakladam ze kobieta nie ma obywatelstwa ani zielonej karty ? Kroki nastepujace : - kiedy jej ojciec zostal obywatelem ? - Po odpowiedzi wyzej - sprawdzic czy jej nalezy sie po ojcu obywatelstwo - Jezeli nie, to ojciec sponsoruje ja na zielona karte, potrwa to 7 lat (jezeli pozostanie niezamezna) lub 11 lat (jezeli wezmiecie slub) - po tych 7 lub 11 latach, zakladajac ze jeszcze bedzie Wam sie chcialo, ona wyjezdza do US i sklada na Ciebie petycje. Jezeli przepisy imigracyjne zostana bez zmian to po jakis dwoch latach otrzymasz zielona karte (czyli za jakies 9 lat - 2025 rok). Pozostale drogi imigracji to przez pracodawce lub loterie wizowa... O dochody na razie to bym sie zupelnie nie martwil, patrz co napisalem wyzej...
sly6 Napisano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2016 i ten logiczny punkt widzenia może Cię zmylić bo np zle się przedstawisz i po wizie. Możesz iść i nie na zasadzie wszystko gra lecz pewna większość a reszta w rękach innej osoby jest.
EasYPL Napisano 12 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2016 @kzielu, - jest obywatelem od 20 lat Aktualnie tylko tyle jestem w stanie określić odnośnie tych podpunktów, reszty dowiem się rano ponieważ szkoda budzić kobiety o 2 w nocy Aaaa droga imigracji przez pracodawcę? Jak to działa?Prezydent Trump obiecał że wizy zniesie lecz jakoś w to nie wierze.
Gość Napisano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2016 https://travel.state.gov/content/visas/en/employment/temporary.html Hahahahahhaha, Trump nie zniesie wiz. A nawet JESLI JAKIMS CUDEM... to tylko turystyczne. Emigracyjne pozostana bez zmian.
EasYPL Napisano 12 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2016 No cóż, lepsze to niż nic jeżeli chodzi o wizy.
Gość Napisano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2016 Oczywiscie to nie bedzie znaczyc, ze mozna do Stanow wyjechac od tak. Ruch bezwizowy to zupelnie inne ograniczenia.
EasYPL Napisano 12 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2016 Właśnie zapoznałem się z tym programem i muszę przyznać że jest on ciekawy. Dość liczna liczba krajów znajduje się na liście aktualnie, oczywiście poza... Żyjąc z nadzieją, że wkrótce lista zostanie zaktualizowana.
Gość Napisano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2016 Według mnie akurat ruch bezwizowy wypada słabo w porównaniu z b2 ale co kto lubi. Ty i tak jesteś w lepszej sytuacji niż każdy inny kto wpada na forum i rozprawia o swoim american dream. Masz punkt zaczepienia w postaci ojca dziewczyny -obywatela.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.