Gość Napisano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2016 Zaczyna mnie już na serio odpadach stres przeprowadzki. Będę najpierw lecieć z dwoma kotami do Polski. Potem do Niemiec. Ale o ten pierwszy lot się martwię. Będę prawdopodobnie lecieć na trasie Dulles - Frankfurt - Polska/ Katowice albo Kraków. Nie podrozowalam jeszcze ze zwierzętami a teraz będę miała jedno w carry on a drugie cargo. Pytanie pierwsze , póki co dotyczy przesiadki w Niemczech. Czy wtedy muszę odebrać swój bagaż i jak również kota z cargo? Czy to mi obsługa linii samą przenosi z samolotu do samolotu? Pytanie może głupie ale wolę wiedzieć. Czy są osoby które podróżowaly z pupilami? Macie do polecenia konkretne linię lotnicze?
pelasia Napisano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2016 A nie da się dwa koty w jedno pudełko włożyć i oba jako carry on? Cargo mnie zawsze przeraża. Z tego co wiem to bagaż odbierasz w PL, nie trzeba nic nadawać. Nadaje sie tylko w drodze do USA. Chyba, ze cos sie zmieniło...
Gość Napisano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2016 Wlasnie nie moge, chcialabym wziac oba jako carry on ale linie lotnicze pozwalaja na tylko jednego kotka. Tez jestem niesamowicie zestresowana i chce zeby moje zwierzaki dotarly bezpiecznie. Juz martwie sie o kazdy mozliwy zly scenariusz. Nie lecialam jeszcze na trasie USA-Niemcy-Polska i nie jestem pewna jak to dziala... Z tego co pamietam jak sie nawet przesiadalam w USA z international na domestical flight to musialam odbierac bagaze i sama je jeszcze raz nadawac.
pelasia Napisano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2016 Nadajesz jedynie w drodze do USA. Ja latam zawsze przez Niemcy i bagaz odbieram w PL. A moze maz moze poleciec i zabarc jednego kociala jako carry on ? Jesli nie, to trzeba myslec, ze bedzie dobrze !
Gość Napisano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2016 31 minut temu, pelasia napisał: Nadajesz jedynie w drodze do USA. Ja latam zawsze przez Niemcy i bagaz odbieram w PL. A moze maz moze poleciec i zabarc jednego kociala jako carry on ? Jesli nie, to trzeba myslec, ze bedzie dobrze ! Dziekuje! Odbieranie tego bagazu to zawsze dodatkowy stres. Mam nadzieje, ze mi kotka w cargo tez bezstresowo przeniosa. Koty mamy cztery Maz bedzie lecial do Niemiec pare tygodni po mnie i sam zabiera ze soba dwa koty.
ilon Napisano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2016 Jak lecialam teraz do Polski a potem jak wracalam to na oby dwu trasach podrozowala osoba z ale z psami. Co prawda malymi, bo miescily sie w tej torbie. Zagadalam nawet do kolesia w drodze do USA i mowil, ze szukal po kilku liniach i zdecydowal leciec KLM bo najbardziej mu pasowalo. Nie dopytywalam wiecej, ale sprawdz KLM, moze akurat
Gość Napisano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2016 Sprawdze, dziekuje. Podroz ze zwierzakami to naprawde powazne przedsięwzięcie... tyle przygotowan, eh. Zachcialo mi sie tych czterech kotow.
jannapa Napisano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2017 roelka, wiesz już coś więcej? przygladam się tematowi, bo chyba zabiorę mojego kota-podróżnika na dwa tygodnie do polski. kot jeszcze samolotem nie latal, trudno przewidziec jak zareaguje, ale regularnie jezdzi z nami w dlugie trasy. inna rzecz to koszt takiego przedsiewziecia (jestem ciagle na etapie rozwazania opcji). bilety dla nas juz mam, lecimy z air canada. ktos? cos? nie mam pojecia od czego w ogole zaczac...
Hemigod Napisano 20 Lutego 2017 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2017 Trudno jest na moje ze zwierzakiem ja z psem chciałem to matka mi odradziła kategorycznie zeby nie lecieć bo bedzie problem
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.