andyopole Napisano 14 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 14 Sierpnia 2018 2 godziny temu, Roelka napisał: Eh. Nie chce mi się na razie. Poza tym rozważam zaciągnięcie się do rezerwy i być może aplikowanie na obywatelke poprzez wojsko. :p ... Jako stary rezerwista szczerze wspolczuje zolnierzykom, ktorym przyjdzie traffic pod komende drill sergeant @Roelka w przyszlosci.
Gość Napisano 15 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2018 15 godzin temu, jkb napisał: W kamasze? W sumie czemu nie Tylko pamietaj, ze naturalizacja przez wojsko wiaze Cie z tym wojskiem przez kilka lat. Chyba lepiej normalna sciezka, jezeli spelniasz wszystkie kryteria Oj tam, tak tylko 8 lat. Ale powaznie sie nad tym zastanawiam tez ze wzgledu na inne benefity = dofinansowanie do degree. Bodajze rezerwa nie daje darmowego collegu, tylko placi za jakas czesc nauki, ale to zawsze cos.
kzielu Napisano 15 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2018 Mowiac szczerze to wojsko - o ile nie wysla Cie na jakis ground combat do Afganistanu, Syrii czy innego miejsca gdzie aktualnie zaprowadzamy pokoj (intended sarcasm) sie oplaca chocby dla samych benefitow jako veteran (chyba ze komus w przyszlosci sie cos odmieni i bedzie jak Vietnamie ale watpie). Jak maz kolezanki ktory byl mechanikiem w cost guard jest "weteranem" to mnie troche smiech bierze ale co tam...
Gość Napisano 15 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2018 3 minuty temu, kzielu napisał: Mowiac szczerze to wojsko - o ile nie wysla Cie na jakis ground combat do Afganistanu, Syrii czy innego miejsca gdzie aktualnie zaprowadzamy pokoj (intended sarcasm) sie oplaca chocby dla samych benefitow jako veteran (chyba ze komus w przyszlosci sie cos odmieni i bedzie jak Vietnamie ale watpie). Jak maz kolezanki ktory byl mechanikiem w cost guard jest "weteranem" to mnie troche smiech bierze ale co tam... Zauważylam, ze slowo weteran jest baaaaaaaaaaardzo nadużywane w wojsku/mediach. Weteranem jest żołnierz z 20-letnim stażem i po 5 deployments. Weteranem jest tez chłopaczek, który ledwo odrobił w wojsku te minimum 3 lata, odszedl i nigdy nie był na misji. Według mnie, jest to niesprawiedliwe. Terminologia powinna byc troche inna, zeby podkreslic zaslugi prawdziwych weteranow.
jkb Napisano 15 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2018 7 godzin temu, Roelka napisał: Zauważylam, ze slowo weteran jest baaaaaaaaaaardzo nadużywane w wojsku/mediach. Weteranem jest żołnierz z 20-letnim stażem i po 5 deployments. Weteranem jest tez chłopaczek, który ledwo odrobił w wojsku te minimum 3 lata, odszedl i nigdy nie był na misji. Według mnie, jest to niesprawiedliwe. Terminologia powinna byc troche inna, zeby podkreslic zaslugi prawdziwych weteranow. Za https://www.ssa.gov/OP_Home/comp2/D-USC-38.html Cytuj (2) The term “veteran” means a person who served in the active military, naval, or air service, and who was discharged or released therefrom under conditions other than dishonorable. Wszystko sie zgadza. Nie ma tu zadnego naduzycia
Gość Napisano 15 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2018 23 minuty temu, jkb napisał: Za https://www.ssa.gov/OP_Home/comp2/D-USC-38.html Wszystko sie zgadza. Nie ma tu zadnego naduzycia Definicja się zgadza, ale jednak jak się na to spojrzy "życiowo " to niektórzy są bardziej "weteranowi" od innych.
andyopole Napisano 15 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2018 Za komuny byl w Polsce taki zart: Wojna dawno sie skonczyla a czlonkow ZBOWiD przybywa….
Gość Napisano 18 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 18 Sierpnia 2018 Ale USCIS ma burdel. Najpierw pomieszali moje aktualizacje, a teraz przysłali mi extension letter na 18 miesięcy mimo iż dostałam już zielona kartę.
andyopole Napisano 18 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 18 Sierpnia 2018 5 godzin temu, Roelka napisał: Ale USCIS ma burdel. Najpierw pomieszali moje aktualizacje, a teraz przysłali mi extension letter na 18 miesięcy mimo iż dostałam już zielona kartę. Najważniejsze że urzędnicy państwowi ciężko pracują! Na koniec kwartału w sprawozdaniu piszą że przyłożyli 12543 pieczątek i polizali 3427 znaczków pocztowych.
jkb Napisano 19 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 19 Sierpnia 2018 4 godziny temu, andyopole napisał: Najważniejsze że urzędnicy państwowi ciężko pracują! Na koniec kwartału w sprawozdaniu piszą że przyłożyli 12543 pieczątek i polizali 3427 znaczków pocztowych. No przeciez za cos im sie te pieniadze naleza, nie?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.