merry6 Napisano 12 Lutego 2017 Zgłoś Napisano 12 Lutego 2017 chciałabym wyjechać z mężem na urlop do USA, posiadam wizę turystyczną na nazwisko panieńskie, w PL wyszłam za mąż za obywatela USA czy nie będę miała problemów z przekroczeniem granicy USA na wizie turystycznej?
sly6 Napisano 12 Lutego 2017 Zgłoś Napisano 12 Lutego 2017 a lecisz z tym samym paszportem? Czy masz wyrobiony nowy z nowymi danymi?
merry6 Napisano 12 Lutego 2017 Autor Zgłoś Napisano 12 Lutego 2017 z dwoma jeden z wizą na nazwisko panieńskie + nowy paszport + akt ślubu przetłumaczony
Gość Napisano 12 Lutego 2017 Zgłoś Napisano 12 Lutego 2017 Ja bym sie przygotowala na pytania czy na pewno lecisz tylko na wakacje. Urzednik zawsze moze podejrzewac, ze checie wleciec na stale, wiadomo.
Lx13 Napisano 15 Lutego 2017 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2017 Problemów mieć nie będziesz. Na granicy was rozdziela (chyba ze granica lądowa). Słuchaj, z doświadczenia wiem ze "bedzie zdziwienie" i bedą "podejrzenia". Co robisz? Mówisz jak jest i tyle. A skoro jest turystycznie to jest. Mozecie tez spróbować podejść razem - wtedy mąz idzie to twojej kolejki. Nigdy nie widzialem zeby to był jakiś problem.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.