merry6 Posted February 12, 2017 Report Share Posted February 12, 2017 chciałabym wyjechać z mężem na urlop do USA, posiadam wizę turystyczną na nazwisko panieńskie, w PL wyszłam za mąż za obywatela USA czy nie będę miała problemów z przekroczeniem granicy USA na wizie turystycznej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted February 12, 2017 Report Share Posted February 12, 2017 a lecisz z tym samym paszportem? Czy masz wyrobiony nowy z nowymi danymi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
merry6 Posted February 12, 2017 Author Report Share Posted February 12, 2017 z dwoma jeden z wizą na nazwisko panieńskie + nowy paszport + akt ślubu przetłumaczony Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted February 12, 2017 Report Share Posted February 12, 2017 to jak masz akt ślubu to ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 12, 2017 Report Share Posted February 12, 2017 Ja bym sie przygotowala na pytania czy na pewno lecisz tylko na wakacje. Urzednik zawsze moze podejrzewac, ze checie wleciec na stale, wiadomo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lx13 Posted February 15, 2017 Report Share Posted February 15, 2017 Problemów mieć nie będziesz. Na granicy was rozdziela (chyba ze granica lądowa). Słuchaj, z doświadczenia wiem ze "bedzie zdziwienie" i bedą "podejrzenia". Co robisz? Mówisz jak jest i tyle. A skoro jest turystycznie to jest. Mozecie tez spróbować podejść razem - wtedy mąz idzie to twojej kolejki. Nigdy nie widzialem zeby to był jakiś problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.