pajok8 Napisano 15 Lutego 2017 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2017 Witam, jestem posiadaczem zielonej karty, w tym roku kończy mi się jej ważność, jednak równocześnie, w te wakacje złożyłem podanie o biały paszport. Czy w takim przypadku posiadanie białego paszportu pomimo zakończenia ważności zielonej karty upoważnia mnie na wjazd do Stanów Zjednoczonych? Czy może muszę w tym roku złożyć podanie, i lecieć w wakacje do stanów (studiuję w Polsce), aby działać w celu odnowieniu GC ? Z góry dziękuję za pomoc!
Joanna30 Napisano 15 Lutego 2017 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2017 A masz dwulenią warunkową kartę? Jeśli tak, to musisz ją odnowić przed upłynięciem jej ważności. Inaczej stracisz status legalnego rezydenta. Jeśli się mylę, to ktoś na pewno mnie poprawi.
pajok8 Napisano 26 Lutego 2017 Autor Zgłoś Napisano 26 Lutego 2017 Dwuletnią warunkową kartę to jest ten biały paszport ? Jeżeli chodzi o zieloną kartę to jej ważność to 10 lat.
sly6 Napisano 26 Lutego 2017 Zgłoś Napisano 26 Lutego 2017 nie to nie jest to co piszesz. sa dwuletnie zielone karty i dziesięcioletnie.
pajok8 Napisano 26 Lutego 2017 Autor Zgłoś Napisano 26 Lutego 2017 To mam zieloną kartę 10 letnią, w marcu ma mi przyjść biały paszport, a w lipcu kończy mi się ważność zielonej karty. I jakbym poleciał w lipcu, to raczej mnie nie wpuszczą, czy może biały paszport pozwoli na wlot nawet po zakończeniu ważności zielonej karty ?
andyopole Napisano 26 Lutego 2017 Zgłoś Napisano 26 Lutego 2017 Wniosek o przedłużenie GC możesz złożyć 90 dni przed upływem ważności dotychczasowej. W kilka dni po złożeniu aplikacji dostaniesz z USCIS papier, który ma ważność 12 miesięcy i zastępuje GC do czasu otrzymania nowej. Sluzy również do przekraczania granicy USA przy wjeździe . To taka GC formatu A4.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.