korek01 Napisano 26 Lutego 2017 Zgłoś Napisano 26 Lutego 2017 Mam problem.Wysłałem już wniosek DS-160 i zapłaciłem już,termin rozmowy ustalony na 20 marca (mam 3 tygodnie czasu w zapasie).Pytanie bo popełniłem 4 błędy we wniosku.Między innymi podałem zarobek w Netto a nie brutto,nie podałem numeru pesel ,zły numer kontaktowy i nie podałem,że jestem rezydentem innego kraju niż Polska.Prośba o pomoc ,czy mogę wypełnić od nowa nowy wniosek DS-160 i zamienić numer wniosku na założonym koncie umówienia spotkania ,czy raczej kontakt z konsulatem USA telefonie.Jakie szanse są na poprawę ? Oraz czy podając drugie obywatelstwo jeśli się ktroś oriętuje i trzeba podać paszport drugiego kraju a posiadam ale jest już przeterminowany muszę podać też czy nie bo stracił ważność a zaznaczyć chciałem,że mam obywatelstwo innego kraju Polskie i Niemieckie ale wyrobienie ponownie tamtego paszportu jest mi nie potrzebne wolę jechać jako polak,chociaż na niemieckim paszporcie byłem w stanach już bezwizowo w 2003 roku ale paszport był ważny do 2016 roku.
sly6 Napisano 26 Lutego 2017 Zgłoś Napisano 26 Lutego 2017 jesli byłeś to wyjdzie to w systemie ze masz dwa obywatelstwa.pamiętaj o tym. popełniłeś za dużo błędów i wypełnij od nowa ds160. I dasz potwierdzenie tego nowego wniosku.
Lx13 Napisano 26 Lutego 2017 Zgłoś Napisano 26 Lutego 2017 I oczekuj zdziwienia konsula ze wolisz zapłacić za wize niz wyrobić paszport de i zapłacić mniej za esta.
kig Napisano 27 Lutego 2017 Zgłoś Napisano 27 Lutego 2017 ... Pewnie pomysli, ze liczysz na pieczatke na 6mcy i kaze ci wrocic do domu poszukac paszportu DE;)
sly6 Napisano 27 Lutego 2017 Zgłoś Napisano 27 Lutego 2017 sa przypadki ze dostaniesz pobyt np na dwa miesiące.
korek01 Napisano 27 Lutego 2017 Autor Zgłoś Napisano 27 Lutego 2017 Dzwoniłem do konsulatu tylko pod jednym numerem telefonu jest infolinia w sprawie wniosków ds-160 w Warszawie.Pani powiedziała,żeby nie wysyłać nowego ds-160 tylko w dniu rozmowy składając dokumenty poprosić o poprawienie błędów w złożonym już wniosku ds-160,ponieważ może już zrobić to tylko konsulat i to bez problemu.Ponowne wysłanie innego wniosku ds-160 może skutkować problemem w systemie i zmianą terminu rozmowy.Dotyczy to wniosków wysłanyvh po 1 października 2015 roku.Wcześniejsze są inaczej traktowane. W regulaminie na stronie konsulatu też to pisze,szkoda,że w języku angielskim. Pytanie,czy ktoś miał podobny problem z błędem w złożonym wniosku ds-160 i czy faktycznie w konsulacie można zmienić to bez problemu ? Ja mam 4 błędy.
sly6 Napisano 27 Lutego 2017 Zgłoś Napisano 27 Lutego 2017 odpowiedź masz w swoim nowym temacie. kolejnym razem pisz w swoim temacie i nie zakładaj nowego.
RobVeggett Napisano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2019 Ja jestem rezydentem w Irlandii, w Dublinie I stąd załatwiam wizę dla siebie do USA. Też podałem pomyłkowo błędny nr tel. mojego kontaktu w USA i zarobek miesięczny netto 2300 euro zamiast większy brutto. Co jeśli nic nie powiem i przemilczę te 2 kwestie w rozmowie z konsulem? Czy oni np. sprawdzają te numery telefonów kontaktu z USA? Jeśli chodzi o zarobek netto czy brutto, to różnica kilkuset euro.
mcpear Napisano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2019 NIe sądzę, że jest to problem. Numerów kontaktów w 99% nie sprawdzają w przypadku wiz turystycznych. Jeżeli konsul miałby jakieś uwagi co do wynagrodzenia to mu wytłumaczysz podczas rozmowy, że wpisałeś netto
sly6 Napisano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2019 2 godziny temu, RobVeggett napisał: Ja jestem rezydentem w Irlandii, w Dublinie I stąd załatwiam wizę dla siebie do USA. Też podałem pomyłkowo błędny nr tel. mojego kontaktu w USA i zarobek miesięczny netto 2300 euro zamiast większy brutto. Co jeśli nic nie powiem i przemilczę te 2 kwestie w rozmowie z konsulem? Czy oni np. sprawdzają te numery telefonów kontaktu z USA? Jeśli chodzi o zarobek netto czy brutto, to różnica kilkuset euro. Może i jest różnica tych kilkuset euro lecz jeśli źle wypadniesz to te zarobki Ci nie pomogą nawet w brutto podane.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.