sosna97 Napisano 8 Marca 2017 Zgłoś Napisano 8 Marca 2017 Witam jestem nowy na tym forum i mam kilka pytań za kazdą odpowiedź będę wdzięczny. Jestem w 4 kl technikum teraz będę miał mature ale nie widzi mi się studiowanie w Polsce i chciałbym wyjechać do rodziny do Toronto. ---- Chciałbym zdać tam GED i dalej studiować w Kanadzie,czy polska matura cos daje w Kanadzie? Jak to wygląda z GED czy po zdanym GED można aplikować na studia w USA? ---- Czy mając kanadyjskie obywatelstwo jest jakas wieksza szansa dostania green card w USA? ---- Czy od tak moge wyjechać i zaczac robienie GED a pozniej studia? ---- Co muszę spełnić aby wyjechać? Pozdrawiam
katlia Napisano 8 Marca 2017 Zgłoś Napisano 8 Marca 2017 Nie znam sie na Kanadzie, wiec sie nie wypowiadam -- ale wiem, ze majac kanadyjskie obywatelstwo nie masz zadnych ulatwien jezeli chodzi o emigracje do USA. Jest tak samo trudno jak bedac polakiem, niemcem czy afrykanczykiem.
sosna97 Napisano 8 Marca 2017 Autor Zgłoś Napisano 8 Marca 2017 Aha dzięki za pomoc. Myślałem ze sa jakies wieksze szanse tak pisali na jakiejs stronie w internecie ze po 3 latach mozna dostać obywatelstwo kanadyjskie a z nim starac sie o legalne prawo pobytu i pracy w USA i ze jest to bardzo kosztowne i zalatwiaja to jakieś kancelarie prawne nie ma czegoś takiego? Moze ktos jeszcze się wypowie.
kzielu Napisano 8 Marca 2017 Zgłoś Napisano 8 Marca 2017 20 minut temu, sosna97 napisał: Aha dzięki za pomoc. Myślałem ze sa jakies wieksze szanse tak pisali na jakiejs stronie w internecie ze po 3 latach mozna dostać obywatelstwo kanadyjskie a z nim starac sie o legalne prawo pobytu i pracy w USA i ze jest to bardzo kosztowne i zalatwiaja to jakieś kancelarie prawne nie ma czegoś takiego? Moze ktos jeszcze się wypowie. Nie ma za bardzo o czym sie wypowiadac. Kanadyjczycy maja dostepne pracownicze wizy TN ale one z zielona karta nie maja nic wspolnego ani nie oferuja zadnej sciezki do niej. To czy jest obywatelem Kanady czy Zimbabwe nie robi zadnej roznicy z punktu widzenia otrzymania GC.
sly6 Napisano 9 Marca 2017 Zgłoś Napisano 9 Marca 2017 myślałem ze masz obywatelstwo kanadyjskie a tak to poczytaj stronę urzędu imigracji Kanady jakie masz schody po pobyt stały w Kanadzie . Bo jak źle trafisz na prawnika to stracisz czas i dużo kasyy .
sosna97 Napisano 9 Marca 2017 Autor Zgłoś Napisano 9 Marca 2017 Dzięki za pomoc sly ale nie ogarniam tej strony za bardzo czy np jak bym pojechal na wakacje to moglbym odrazu zdawać ten GED? I pozniej aplikowac na studia?
sly6 Napisano 9 Marca 2017 Zgłoś Napisano 9 Marca 2017 a masz kasę na studia i to dla osób po za Kanada?
sly6 Napisano 9 Marca 2017 Zgłoś Napisano 9 Marca 2017 zacznij od tej strony,mozesz tez pisac do tych instytucji http://settlement.org/ontario/education/adult-education/get-a-high-school-diploma-adults/what-is-ged-high-school-equivalency-certificate/
sosna97 Napisano 9 Marca 2017 Autor Zgłoś Napisano 9 Marca 2017 sly6 jak narazie to sa tylko marzenia i chce się dowiedzieć jak to wygląda czy od tak mozna zdac GED i pojsc w dalszej przysłosci jak będzie się w Kanadzie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.