georg700 Napisano 19 Marca 2017 Zgłoś Napisano 19 Marca 2017 Witam, jak w temacie, jak najlepiej się dostać z LAX do Hollywood? Będę z dziewczyną, z bagażami, krążą plotki, że metro to nienajlepszy pomysł (lądowanie po 17). Rozważam opcję taxówki UBER. Czy polecicie jakieś inne, bezpieczne rozwiązanie, jakiś bezpośredni autobus?
georg700 Napisano 19 Marca 2017 Autor Zgłoś Napisano 19 Marca 2017 17 minut temu, KaeR napisał: Uber. Właśnie szukam, czytam,że oni mogą mieć jakiś problem z dojazdem na lotnisko, w sensie, że chyba nie są tam mile widziani. Nigdy nie korzystałem z usług UBERA, czy stawka jest obliczona z góry" przy zamawianiu?
KaeR Napisano 19 Marca 2017 Zgłoś Napisano 19 Marca 2017 Mogą brać jak na większości lotnisk na Pick up area. Opłata jest pi razy drzwi razy oko podana, ale liczy się również czas, więc dokładnie nie dostaniesz kwoty. Zobacz też lyft.
georg700 Napisano 20 Marca 2017 Autor Zgłoś Napisano 20 Marca 2017 dzięki. wg Lyft estimated price 30-40 dolarów. Bardzo przystępnie trzeba przyznać. Apropo tego metro, faktycznie jest tak "niebezpiecznie"? w NYC miałem bardzo pozytywne doświadczenie, a łącznie spędziłem około 3 tygodni.
Joanna30 Napisano 20 Marca 2017 Zgłoś Napisano 20 Marca 2017 Komunikacja miejska w LA istnieje, ale daleko jej do tego rozbudowanego systemu w NYC. Mówię tylko z tego, co zaobserwowałam, bo po NYC poruszałam się komunikacją, a w LA widziałam tylko przystanki Po LA najlepiej poruszać się autem.
rzecze1 Napisano 20 Marca 2017 Zgłoś Napisano 20 Marca 2017 Uber to jest dobra opcja, ale jest tez ekspresowy autobus LaxFlyaway, $8 od osoby, http://www.lawa.org/flyaway/ Zalezy dokad konkretnie w Hollywood jedziecie.
georg700 Napisano 20 Marca 2017 Autor Zgłoś Napisano 20 Marca 2017 5131 Hollywood Boulevard dzięki za ten autobus, obadam, pol godziny pieszo w Hollywood by mnie nie zmęczyło, walizki na kółkach Hollywood już chyba jest bezpieczne?:)))
Robert7 Napisano 20 Marca 2017 Zgłoś Napisano 20 Marca 2017 Hollywood to nie Compton, wynajm samochod
KaeR Napisano 20 Marca 2017 Zgłoś Napisano 20 Marca 2017 3 minuty temu, Robert7 napisał: Hollywood to nie Compton, wynajm samochod Nie polecam chyba, że będą przemieszczać się na duże odległości. W LA miałem wypożyczony samochód a jeździłem Uberem.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.