Skocz do zawartości

Dojazd z Lotnisko Los Angeles LAX do Hollywood

georg700

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, jak w temacie, jak najlepiej się dostać z LAX do Hollywood? Będę z dziewczyną, z bagażami, krążą plotki, że metro to nienajlepszy pomysł (lądowanie po 17). Rozważam opcję taxówki UBER. Czy polecicie jakieś inne, bezpieczne rozwiązanie, jakiś bezpośredni autobus?

• Odpowiedzi 44
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
17 minut temu, KaeR napisał:

Uber. 

Właśnie szukam, czytam,że oni mogą mieć jakiś problem z dojazdem na lotnisko, w sensie, że chyba nie są tam mile widziani. Nigdy nie korzystałem z usług UBERA, czy stawka jest obliczona z góry" przy zamawianiu?

Napisano

Mogą brać jak na większości lotnisk na Pick up area. Opłata jest pi razy drzwi razy oko podana, ale liczy się również czas, więc dokładnie nie dostaniesz kwoty. 

Zobacz też lyft.

Napisano

dzięki. wg Lyft estimated price 30-40 dolarów. Bardzo przystępnie trzeba przyznać. Apropo tego metro, faktycznie jest tak "niebezpiecznie"? w NYC miałem bardzo pozytywne doświadczenie, a łącznie spędziłem około 3 tygodni. 

Napisano

Komunikacja miejska w LA istnieje, ale daleko jej do tego rozbudowanego systemu w NYC. Mówię tylko z tego, co zaobserwowałam, bo po NYC poruszałam się komunikacją, a w LA widziałam tylko przystanki ;) Po LA najlepiej poruszać się autem.

Napisano

5131 Hollywood Boulevard :) dzięki za ten autobus, obadam, pol godziny pieszo w Hollywood by mnie nie zmęczyło, walizki na kółkach :) Hollywood już chyba jest bezpieczne?:))) 

Napisano
3 minuty temu, Robert7 napisał:

Hollywood to nie Compton, wynajm samochod 

Nie polecam chyba, że będą przemieszczać się na duże odległości. W LA miałem wypożyczony samochód a jeździłem Uberem. 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...