florencja94 Napisano 3 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2017 Witam! Już wkrótce będę się starała o uzyskanie wizy turystycznej do USA. Mam 23 lata, nigdy jeszcze nie byłam Stanach, studiuję (obecnie jestem na 4 roku), nie mam rodziny w USA. Mój wyjazd będzie tylko i wyłącznie turystyczny, chcę pozwiedzać, moim celem jest Los Angeles. Będę podróżować sama. Mam pytania odnośnie formularza DS-160. 1. Mam na oku parę hoteli, ale wiadomo nie rezerwuję dopóki nie będę pewna, że wizę uzyskam. Mam znajomego w LA, który jest obywatelem USA. Zaproponował mi, że mogę się u niego zatrzymać (o ile i on będzie w tym samym czasie w Stanach ponieważ mam zamiar lecieć w wakacje a on sam dużo podróżuje). I tutaj nasuwa się moje pytanie czy jeśli wpiszę adres hotelu do formularza a później na lotnisku podam adres znajomego to czy będę miała z tym jakieś problemy? 2. Po drugie nie wiem co wpisać w rubryce "U.S. Point of Contact Information". Również dane tego hotelu? Byłabym wdzięczna za pomoc. Dziękuję! Pozdrawiam
sly6 Napisano 3 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2017 mozesz wpisać hotel a później np dane znajomego. Co do kontaktu to wpisz hotel.
icecream Napisano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2017 Jak szukasz hostelu fajnego a niedrogiego to polecam Walk of Fame hostel, bardzo przyjemny i jak jedziesz sama to oni zbierają tez ludzi, organizują wspólne wycieczki, wypady na miasto itp.
florencja94 Napisano 7 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2017 Dziękuję bardzo za informacje!!!
dilquick Napisano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2017 Dnia 3.04.2017 o 22:29, florencja94 napisał: Witam! Już wkrótce będę się starała o uzyskanie wizy turystycznej do USA. Mam 23 lata, nigdy jeszcze nie byłam Stanach, studiuję (obecnie jestem na 4 roku), nie mam rodziny w USA. Mój wyjazd będzie tylko i wyłącznie turystyczny, chcę pozwiedzać, moim celem jest Los Angeles. Będę podróżować sama. Mam pytania odnośnie formularza DS-160. 1. Mam na oku parę hoteli, ale wiadomo nie rezerwuję dopóki nie będę pewna, że wizę uzyskam. Mam znajomego w LA, który jest obywatelem USA. Zaproponował mi, że mogę się u niego zatrzymać (o ile i on będzie w tym samym czasie w Stanach ponieważ mam zamiar lecieć w wakacje a on sam dużo podróżuje). I tutaj nasuwa się moje pytanie czy jeśli wpiszę adres hotelu do formularza a później na lotnisku podam adres znajomego to czy będę miała z tym jakieś problemy? 2. Po drugie nie wiem co wpisać w rubryce "U.S. Point of Contact Information". Również dane tego hotelu? Byłabym wdzięczna za pomoc. Dziękuję! Pozdrawiam lepiej podaj adres znajomego,bo jezeli bedziesz chciala zostac dluzej niz dwa tygodnie, bedziesz musiala okazac sie nie mała gotowka. P.S daj znac czy dostalas wize
quarterback87 Napisano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2017 9 godzin temu, dilquick napisał: lepiej podaj adres znajomego,bo jezeli bedziesz chciala zostac dluzej niz dwa tygodnie, bedziesz musiala okazac sie nie mała gotowka. P.S daj znac czy dostalas wize Może mieć karty i nie musi podawać adresu znajomego. Zawsze masz przy sobie dużo banknotów? Nie strasz dziewczyny.
dilquick Napisano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2017 36 minut temu, quarterback87 napisał: Może mieć karty i nie musi podawać adresu znajomego. Zawsze masz przy sobie dużo banknotów? Nie strasz dziewczyny. to Ty chyba niebyles na rozmowie z konsulem.
quarterback87 Napisano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2017 Godzinę temu, dilquick napisał: to Ty chyba niebyles na rozmowie z konsulem. Nie, nie byłem. Wizę dostałem u sołtysa mojej wioski.
Lx13 Napisano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2017 "Wykazac sie niezła gotówka" - pieprzenie kotka za pomocą młotka.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.