Skocz do zawartości

Wiza tranzytowa/turystyczna?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czesc witajcie otoz jestem kolejnym ktoremu odmowiono wizy do USA. Stalo sie to poprzedniego roku trudno, zaplanowalem na ten rok wakacje w Kolumbi, hotel znaleziony, bilety upatrzone i wszystkie loty z przesiadka w USA. Goraco mi sie zrobilo od srodka nie powiem. Loty do wyboru z przesiadka w Washington D.C lub Atlanta. Odmowiono mi wizy turystycznej i teraz jesli mam zmieniac samolot tam na miejscu to potrzebuje wizy tranzytowej ale o ile wyczytalem taka nie istnieje wiec musze zdobyc wize turystyczna. Ale jesli mi odmowiono wczesniej to czuje, ze obecnie byloby podobnie, a po za tym po ostatniej wizycie w Londynskim konsulacie odechcialo mi sie zobaczenia czegokolwiek w Ameryce. Szukam lotow z przesiadka w Kanadzie ale nie wyswietlaja mi sie przynajmniej nie w cenach do 1000£. Bilet ktory znalazlem kosztuje 600£ w dwie strony sa to grosze za taka trase ale ta cholerna przesiadka w stanach. Wiza mi zostala odmowiona z powodu braku wiezi z krajem. Obecnie w Anglii mieszkam 2 lata, pracuje na kontrakcie jako kontroler jakosci, zwiedzilem kilka krajow europejskich i po wakacjach planuje zaczac chodzic do collegu. Gdy staralem sie o wize w Anglii mieszkalem rok, pracowalem przez agencje w fabryce na produkcji, nie zwiedzilem zadnych krajow poza ojczyzna i Anglia. Czy mozna powiedziec ze moja sytuacja sie zmienila? A moze jest prostszy sposob i dostane link do polaczen Birmingham -> Charleston ktory omija USA. 

Napisano

a gdzie czytałeś o tym że nie ma wizy tranzytowej? Jest taka wiza i możesz ja dostać . Pamiętaj ze na tej wizie można wyjść po za lotnisko a wiec musisz pokazać ze jak wyjdziesz to wrócisz na czas.

co do Kanady to pamiętaj o systemie eta nim wsiądziesz do samolotu.

a jak teraz znasz język i będziesz iść po wizę w Anglii czy w Polsce?

Napisano
12 godzin temu, Big Boy napisał:

A moze jest prostszy sposob i dostane link do polaczen Birmingham -> Charleston ktory omija USA. 

Cos mi tu nie gra....

Polaczen miedzy Anglia a Kolumbia z przesiadka w Europie jest mnostwo. Nigdy nie slyszalem o Charleston w Kolumbi,  a i tez wsrod listy lotnisk tego kraju Charleston nie widze ... Niestety, ale jesli w internecie szukasz lotów do Charleston, to to co znajdujesz, to sa bilety do Poludniowej Karoliny, USA......

Jak dokladnie nazywa sie ten hotel ktory znalazles?

Napisano

Ale fail. :ph34r::lol:

Miasto to Cartagena, a nie Charlestown i loty sa z przesiadka w amsterdamie po 480£. Pisalem to po polnocy nie wiem jakim cudem doszlo do takiej pomylki. Hotel tez jest w Cartagenie Hotel Caribe. Dzieki za oszczedzenie mi zblaznowania sie i pieniedzy. :wacko::lol:

Napisano
13 minut temu, Big Boy napisał:

Ale fail. :ph34r::lol:

Miasto to Cartagena, a nie Charlestown i loty sa z przesiadka w amsterdamie po 480£. Pisalem to po polnocy nie wiem jakim cudem doszlo do takiej pomylki. Hotel tez jest w Cartagenie Hotel Caribe. Dzieki za oszczedzenie mi zblaznowania sie i pieniedzy. :wacko::lol:

Luz :) Nie jestes pierwszym ktoremu sie to zdaza. W zeszlym roku znajomi ze Szkocji przez pomylke kupili rodzicom z Polski bilety do Poludniowej Dakoty...

A wyszlo to przypadkiem w rozmowie gdy zaczeli narzekac jakie te bilety do Aberdeen sa teraz drogie.......

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...