Skocz do zawartości

DV-2018 Wylosowany / Nie Wylosowany

DV-2018 Wylosowany / Nie Wylosowany  

231 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zostałeś/aś wylosowany/a w loterii DV-2018 ?

Rekomendowane odpowiedzi

15 godzin temu, andyopole napisał:

Odpowiem bo akurat wiem. Forum uczy.;)

W paszporcie będziesz miała pieczątkę ważna rok od daty jest przystawienia. Ona zastępuje plastikowe GC. Czasem na lotniskach trafiają się niedouczeni ludzie i nie chcą na jej podstawie wpuścić do samolotu, wtedy trzeba wolac jakiegos madrzeszego kierownika zmiany, bardziej kumatego w przepisach.:D

A czy na podstawie tej pieczątki będę już mógł bez problemu szukać i podejmować pracę zanim otrzymam plastikową kartę? Dodam, że byłem już w USA i mam Social Security Number. Może coś jeszcze będę potrzebował?

• Odpowiedzi 2,9 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
6 minut temu, majkelo napisał:

A czy na podstawie tej pieczątki będę już mógł bez problemu szukać i podejmować pracę zanim otrzymam plastikową kartę? Dodam, że byłem już w USA i mam Social Security Number. Może coś jeszcze będę potrzebował?

Będziesz mógł pracować 

A masz dyplomy co możesz wrazie czego pokazać u pracodawcy. Bo nie wiem o jaką pracę szukasz i gdzie. 

Dostałam telefon z Ambasady z informacja, że mój termin rozmowy został przełożony na tydzień później. Pytam DLACZEGO?  Pani odpowiada, że limit wiz został wyczerpany... Jednak mogę przyjść w nowym terminie i spróbować jeszcze swojego szczęścia bo może ktoś jednak zrezygnuje i kilka wiz zostanie.

Czy ktoś jeszcze dostał takie info ?

Dodam, że Pani dzwoniła z nr prywatnego.. Nie dowierzałam w to co słyszę, więc zadzwoniłam do Ambasady na ul. Piękną, a kolejna Pani potwierdziła tą informację..  ZAŁAMKA!!!

59 minut temu, newyork2 napisał:

Dostałam telefon z Ambasady z informacja, że mój termin rozmowy został przełożony na tydzień później. Pytam DLACZEGO?  Pani odpowiada, że limit wiz został wyczerpany... Jednak mogę przyjść w nowym terminie i spróbować jeszcze swojego szczęścia bo może ktoś jednak zrezygnuje i kilka wiz zostanie.

Dodam, że Pani dzwoniła z nr prywatnego.. Nie dowierzałam w to co słyszę, więc zadzwoniłam do Ambasady na ul. Piękną, a kolejna Pani potwierdziła tą informację..  ZAŁAMKA!!!

Czy to oznacza, że my (z lipcowego cut off) w ogóle nie mamy szans?

2 minuty temu, Sparrow napisał:

Źle się wyraziłem. Ja jeszcze nie dostałem terminu. Miałem na myśli to, że dopiero w tym miesiącu dowiedziałem się, że się "łapię". Mój case numer : 23xxx

Rozumiem. Nie wiem jak wygląda lub będzie wyglądać sprawa u innych wylosowanych. Jeżeli ktoś jeszcze dostał taki tel  z Ambasady to proszę dać znać.

1 godzinę temu, newyork2 napisał:

ZE co? nie wierze,ze takie cos ma miejsce, czy takie cos jest w ogole mozliwe? sam mam nr który sie załapal na wrzesien i ,ze niby teraz co, brak wiz?

3 minuty temu, lajt napisał:

ZE co? nie wierze,ze takie cos ma miejsce, czy takie cos jest w ogole mozliwe? sam mam nr który sie załapal na wrzesien i ,ze niby teraz co, brak wiz?

Możliwe.  Loteria trwa do końca września lub do wyczerpania wiz. 

Pozostaje czekać bo może ktoś zrezygnuje 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...