Joanna30 Napisano 4 Maja 2017 Zgłoś Napisano 4 Maja 2017 Nie bierz tego do siebie, ale Ty nie dość że przesiedziałeś wizę, to jeszcze nielegalnie pracujesz. Niech może wypowiedzą się lepsi ode mnie, czy to przypadkiem Cię nie dyskwalifikuje.
sly6 Napisano 4 Maja 2017 Zgłoś Napisano 4 Maja 2017 dla wizy na pobyt stały do 180 dni jest ok. Powyżej ma się zakaz i jesli jest problem to z ta praca i rozliczaniem się. Byl kiedys przypadek lecz ta osoba parę lat spędziła w Polsce mimo rozliczania się i dostała wizę na pobyt stały.
plcivil Napisano 4 Maja 2017 Autor Zgłoś Napisano 4 Maja 2017 5 minut temu, Joanna30 napisał: Nie bierz tego do siebie, ale Ty nie dość że przesiedziałeś wizę, to jeszcze nielegalnie pracujesz. Niech może wypowiedzą się lepsi ode mnie, czy to przypadkiem Cię nie dyskwalifikuje. Doskonale zdaje sobie z tego sprawę, dla tego muszę z adwokatem się skonsultować. Teraz już mi to trochę obojętne bo zaczynam myśleć o tej GC jak o kolejnej życiowej ironii Czasem przeznaczeniu trzeba pomóc.
vlade Napisano 4 Maja 2017 Zgłoś Napisano 4 Maja 2017 Na potrzeby AOS, dni nielegalnego pobytu i pracy liczy sie oddzielnie i dodaje do siebie - i dopiero ta suma jest liczona czy przekroczone jest 180 dni (INA 245(k)) Natomiast ban na wjazd do stanow liczony jest tylko na podstawie "unlawfull presence", i jesli nikt cie za reke nie zlapal na tej pracy to teoretycznie na potrzeby bana bedzie liczony tylko czas od kiedy skonczyl ci sie autoryzowany pobyt. Czyli pytanie jest czy moga wstecznie naliczac unlawfull presence na podstawie tego ze sie przyznasz do nielegalnej pracy. Ciekawy temat, daj znac co ci prawnik powie.
vlade Napisano 4 Maja 2017 Zgłoś Napisano 4 Maja 2017 Znalazlem memo z 2009 roku: https://www.nafsa.org/uploadedFiles/uscis_consolidated_guidance.pdf?n=3976 Wyglada na to ze nie bedziesz mial bana i w Polsce dostaniesz zielona karte. Nielegalna praca nie liczy sie w tym przypadku.
plcivil Napisano 4 Maja 2017 Autor Zgłoś Napisano 4 Maja 2017 Ogólnie to zmieniłem adwokata na bardzo dobra adwokatkę z ciężkimi przypadkami imigracyjnymi na karku ludziom deporty odkręcała więc portfolio ma dobre. Pytanie czy ds260 do 15 maja wytrzyma ?
plcivil Napisano 4 Maja 2017 Autor Zgłoś Napisano 4 Maja 2017 Chodzi mi o to czy nie będzie za późno na złożenie bo od tego chyba zależy termin przyjęcia.
sly6 Napisano 4 Maja 2017 Zgłoś Napisano 4 Maja 2017 chodzi tez o numer. Poczytaj trochę forum i zobaczysz jak jest z tym.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.