Gortfield Posted May 4, 2017 Report Posted May 4, 2017 Witam, Moja narzeczona dostala zielona karte. Zastanawiamy sie czy bedzie mozliwosc sciagniecia mnie na K1? Jesli wątek został juz gdzies poruszony, prosze o link i zamkniecie tematu Dziekuje! Pozdrawiam,
sly6 Posted May 4, 2017 Report Posted May 4, 2017 Twoja dziewczyna musi mieć obywatelstwo USA by myśleć o tej wizie.
Guest Posted May 4, 2017 Report Posted May 4, 2017 Tylko obywatele moga sponsorowac k1. Mozecie wziac slub I wtedy starac sie o wize malzenska. Proces trwa dla was okolo 2 lat.
Gortfield Posted May 4, 2017 Author Report Posted May 4, 2017 Wow, Super szybka i konkretna odpowiedz! Dziekuje, Czyli musze przycisnac pracodawca
Joanna30 Posted May 4, 2017 Report Posted May 4, 2017 Albo ożenić się z dziewczyną To by chyba najszybsze było. A z jakiego tytułu dziewczyna dostała zieloną kartę? Z loterii czy ze sponsorowania rodzinnego?
Gortfield Posted May 4, 2017 Author Report Posted May 4, 2017 Sponsorowanie rodzinne. Dlatego czekam az wyjedzie i "uprawomocni" karte i wtedy dopiero ślub. Teraz nie mozemy. Ja mam opcje przenesienia sie tam poprzez prace jednak szukam tez planu B.
sly6 Posted May 4, 2017 Report Posted May 4, 2017 i dobrze ze czekasz ze ślubem. Jesteście dobrze poinformowani.
Gortfield Posted May 4, 2017 Author Report Posted May 4, 2017 Rozumiem, ze dalej jedna ze sciezek jest: "Uprawomocnienie" zielonej karty, -> Slub -> wniosek ?
kzielu Posted May 4, 2017 Report Posted May 4, 2017 2 minuty temu, Gortfield napisał: Rozumiem, ze dalej jedna ze sciezek jest: "Uprawomocnienie" zielonej karty, -> Slub -> wniosek ? Wjazd do US -> slub gdziekolwiek -> petycja I-130
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.