janiluap Napisano 23 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2005 I juz po rozmowie. Niestety musze jeszcze doniesc papiery od co-sponsora. Wydaje mi sie, iz spowodowane jest to tym, iz moj maz ostatnie pol roku spedzil w Polsce. Tak w ogole to musze powiedziec, ze jestem wysoce rozczarowana ta rozmowa. Tak naprawde moje papiery (i kazdej innej osoby) trafiaja do konsula chwile przed rozmowa. Wiec konsul przeglada papiery i zaprasza. Po sobie wiem, ze niestety ocena nie zawsze jest prawidlowa. Mnie dwa razy pytal ile razy bylam w USA. Moja odpowiedz nie zgadzala sie z ta ktora widzial w DS-230 (nie ma tam za wiele miejsca na wpisywanie). Niestety nie zauwazyl dolaczonych kartek do ds. A sami przeciez pisza, zeby dolaczyc kartki jesli nie starcza miejsca na odp. Obawiam sie, ze podobnie bylo z kwestia finansowa, bo z tego co moj maz sprawdzal to wynika, ze spokojnie spelnia wymog bycia powyzej tzw. poverty line wedlug, ktorej oni to licza. Pomijam juz w ogole fakt, ze rozmowa (jak zwyle zreszta) odbywa sie przy okienku i pol sali slyszy co sie mowi. Wydaje mi sie, ze powinni zapewnic jednak troche wiecej prywatnosci w koncu zadaja ludziom dosc prywatne pytania i nie koniecznie kazdy chce aby wspolziomkowie z sali slyszeli wszystko. I chyba nie kazdy siedzacy na sali chce znac zyciowa sytuacje danej osoby. Nie wiem co o tym myslicie ale takie jest moje zdanie. Mam nadzieje, ze przy nastepnej wizycie wszystko bedzie ok. Pozdrawiam.
monia1977 Napisano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2005 mam pytanie zebys napisal wicej na temat sponsora, a przede wszystkim kto moze zostac sponsorem? czy to musi byc obywatel czy wystarczy zeby byl rezydentem? jakis formularz musze jescze wypelnic? pozdrawiam monia
sly6 Napisano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2005 Monia na tej stronie znajdziesz odpowiedzi co do sponsora no i wysokosci dochodow: http://uscis.gov/graphics/howdoi/affsupp.htm
monia1977 Napisano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2005 wielkie dzieki zabieram sie za czytanie pozdrawiam
alexandra Napisano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2005 nemo1 napisz wiecej szczegolow: czy ta wiza (IR1) jest wygrana w loterii DV, czy starales sie o nia w inny sposob ?Z gory dzieki mnie tam wszystko zabrali, oprocz przeswietlenia klatki piersiowej
janiluap Napisano 15 Października 2005 Autor Zgłoś Napisano 15 Października 2005 Witam! Nareszczie udalo mi sie wszystko zalatwic i jestem juz szczesliwa posiadaczka wizy. Za miesiac lece do USA i w zwiazku z tym mam pare pytan i watpliwosci i bardzo licze na Wasza pomoc. Po pierwsze z tego co juz wyczytalam na forum to rozumiem, ze na lotnisku zabieraja wszystkie papiery z magicznej koperty, ktora dostalam razem z wiza. Czy zdjecie RTG musze miec przy sobie czy moge wrzucic do bagazu? Interesuje mnie rowniez przewoz rzeczy. Podobno sa jakies formularze amerykanskiego customs ale nie moge ich znalezc. Z tego co wiem, jak ktos sie przenosi tam na stale to moze wyslac swoje rzeczy i byc zwolnionym z cla. Czy ktos wiem jak to sie w ogole zalatwia? Bede wdzieczna za wszelka pomoc. Pozdrawiam
Odetta Napisano 15 Października 2005 Zgłoś Napisano 15 Października 2005 o jakiej kopercie mowa?dostalam wize turystyczna i nie mam zadnej koperty,tylko paszport z wiza na 10 lat
janiluap Napisano 15 Października 2005 Autor Zgłoś Napisano 15 Października 2005 chodzi mi o wize imigracyjna, dokladnie o CR1. Faktycznie przy turystycznych nie ma dodatkow
dash Napisano 18 Października 2005 Zgłoś Napisano 18 Października 2005 niemoge sie dodzwonic na numer 0701......... aby umowic sie na wizyte, czy to mozliwe zeby był az taki ruch???, probuje i cigle zajete, tylu chetnych , czy inny problem??
iskra Napisano 18 Października 2005 Zgłoś Napisano 18 Października 2005 moja rada jest taka.. sprawdz czy masz możliwość łączenia się z 0701 przez swój telefon.. moze masz zablokowane wyjscia.. zadzwon do operatora i zapytaj.... bo trudno mi uwieżyć zeby był taki ruch.. kuzyn dzwonił i bez problemu sie dodzwonil.. powodzenia
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.