Devil_angel Napisano 12 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2017 Otóż.. od pol roku pracuje w Holandii z tym ze przeZ agencję. Nie przeszlam na kontrakt bo duzo podróżuje. Od kilku miesięcy siostra jest au pair w usa i chcialam ją odwiedzić. O wize Bede sie starać w Warszawie. I pytanie brzmi.. czy pracujac w NL przez agencję mam szansę dostać wize? Siostra mowi ze lepiej jakbym na wajscje poszla do pracy w PL i zapisała się do jakiejś szkoły aby konsulat mial podstawę ze mam cos w pl co mnie trzyma. Tylko to za,dużo zachodu.. Czy jest szansa ze wniosek przejdzie pozytywnie mimo ze pracuje przeza agencję i to poza PL ? Brakuje mi pomysłów co mam robić aby zwiększyć szanse na dostanie wizy a nie chce za mocno kombinować..
sly6 Napisano 12 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2017 to dużo nie zrobisz.. A siostra gdzie jest,jak z mieszkaniem,ile czasu będziesz w USA,pamiętaj ze pracujesz nawet jak dużo podróżujesz. a taka praca i nauka przed samą rozmowa może być źle odebrane bo jeśli praca i szkola to jakiś czas a nie np parę tygodni przed rozmowa o wizę.
Devil_angel Napisano 12 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2017 Siostra jest au pair czyli zajmuje sie dziećmi i.mieszka z ta amerykańska rodzinĄ której dziećmi sie zajmuje. Nie maja problemu jakbym na tydzień przyjechała do niej i tam nocowala. Dłużej niz tydzień -dwa nawet nie chce tam siedzieć. Właśnie tez tak pomyślałam o tej szkole i pracy w pl i wole skonsultować to z,kimś kto ogarnia temat... Czyli normalnie mam próbować ? Szanse na odnowę sa większe skoro nic mnie nie łączy z Polską?
sly6 Napisano 12 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2017 pytam się o miejsce gdzie siostra jest,czym mniejsze miejsce tym czasami lepiej bo np w Nowym Jorku prace znajdziesz. jak pracujesz po za Polska to masz prace w Holandii. Przyszykuj się na pewne pytania o pracę.
Devil_angel Napisano 13 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2017 W Savannah / Georgii jest. To dobrze czy źle? Ja akurat wolałabym usa zwiedzać nizniz tam pracować Ale oko. Roozumiem ze oni podejrzewaja każdego ze znajdzie tam prAce i spieprzy z Polski? Na jakieś dziwne pytania o prAce jestem przygotowana. Generalnie jakieś szanse na dostanie wizy Twoim zdaniem sa czy lepiej oszczędzić te 160 dolcow?
sly6 Napisano 13 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2017 Zawsze jest szansa na wizę i jest to kolo 95% jak poczytasz fora różne to się przekonasz ze nadal tam sie lata do pracy . Ty lecisz po za skupiska Polonii i to może być plus.
Devil_angel Napisano 13 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2017 Domyślam się ze tam tez jest praca. I inne życie tez na pewno. Zawsze to jakieś pocieszenie,dzięki
ilon Napisano 14 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2017 Probuj. Na forum wiecej ludzi pisze doswiadczenia po tym jak dostaje odmowy, wiec nie zniechecaj sie. W rzeczywistosci tak jak sly napisal, znaczna wiekszosc osob aplikujacych dostaje wizy
Devil_angel Napisano 14 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2017 5 godzin temu, ilon napisał: Probuj. Na forum wiecej ludzi pisze doswiadczenia po tym jak dostaje odmowy, wiec nie zniechecaj sie. W rzeczywistosci tak jak sly napisal, znaczna wiekszosc osob aplikujacych dostaje wizy Dzięki Do stracenia jest ew. Kasa o fajne widoki ale zaryzykuję. Jak bede po spotkaniu to tez sie podzielę wrażeniami ^^
czarex Napisano 18 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2017 Skoro pracujesz w NL, to udawadniasz zwiazki glownie z NL a nie z PL. Masz wykazac wiez z jakimkolwiek krajem ktory nie nazywa sie USA. Jak aplikowalem o B1/B2 to wowczas wykazywalem wiez z PL, 2 lata pozniej pojechalem do Kanady, i na granicy jak na weekend do Idaho jechalem to sie pytali o wiez z Kanady (bylem na IEC). Jak skonczyl mi sie work permit w Kanadzie to musialem przekroczyc granice, wiedzialem, ze wkrotce bede mial rozmowe o GC, wiec auto bylo zawalone osobistymi rzeczami, posciela, sztuccami, itp gdyz nie planowalem wracac do Kanady. Przez bite 6h do granicy myslalem co im powiem i jak dlugo beda mnie trzymac. Powiedzialem (zgodnie z prawda) ze jade do Vegas na turniej pokera, ze nie mam noclegow zabukowanych ani po drodze ani na miejscu (w koncu Vegas - nie trudno o hotel), nie pytali sie o zadne zwiazki z Kanada czy Polska na wjezdzie. Jedynie 5x spytali sie - 3 roznych celnikow ile mozna wygrac, ile turniej trwa oraz czy na pewno nie mam wiecej niz $10k gotowka... Podejdz na luzie do sprawy, odpowiadaj naturalnie, zgodnie z prawda, nie ucz sie odpowiedzi na pamiec a bedzie dobrze
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.