mcpear Napisano 7 Lipca 2017 Zgłoś Napisano 7 Lipca 2017 Karty spłacają się same - w Polsce ustanawiałem coś co się nazywa zleceniem stałym - tutaj jest to coś na wzór polecenia zapłaty. Ostatniego dnia płatności wystawca karty sam pobiera sobie pieniądze z mojego konta. Ja używam kart od lat prawie dwudziestu. Raz mnie okradli - jesze w Polsce zeskanowali mi debetową kartę - bank zwrócił mi wszystko od razu. W stanach to jeszcze prościej się odbywa jak zgłosisz że to nie twoja transakcja to od razu ci zwracją, blokują kartę i wystawiają nową. Jeśli skłamałeś i to była twoja transakcja i oni ci to udowodnią to generalnie masz duże problemy. Większe transakcje (ponad 6 tys dolarów chyba) musze dodatkowo autoryzować przez komórkę. Myślę, że niepotrzebnie się martwisz. USA to raczej kraj bezgotówkowy - u mnie w domu chyba mamy 3 albo 4 dolary gotówki za wszystko płaci się kartą albo czekiem. Czek to tak na serio taki polski "przelew" ale dajesz gościowi polecenie przelewu wypełnione do ręki i on "wlewa" to w swoje konto.
Czołg Napisano 10 Lipca 2017 Autor Zgłoś Napisano 10 Lipca 2017 Macie jakieś doświadczenia ubezpieczeniowe z Axą? Sprawdza się?
margherita_s Napisano 11 Lipca 2017 Zgłoś Napisano 11 Lipca 2017 Ja ubezpieczałam się w Axie w zeszłym roku, na 2 miesiące ok. 250-300zł. Nie pamiętam już, do jakiej kwoty było to ubezpieczenie, natomiast bardzo mi się przydało, ponieważ wylądowałam na pogotowiu, za co wystawili mi rachunek $500 (za 30-min. pobyt) i wszystko bez problemu pokrył ubezpieczyciel. Także zdecydowanie mogę polecić.
Czołg Napisano 11 Lipca 2017 Autor Zgłoś Napisano 11 Lipca 2017 Pokryli płatność od razu, czy dopiero później Ci zwrócili?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.