ski-ola Napisano 16 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2017 Cześć Mam pytanie czy istnieje możliwość zamiany wizy turystycznej na pracowniczą? Sytuacja wyglada tak, że pracodawca zatrudnia pracowników na tej wizie, którzy już przebywają w USA. Czy jesli byłabym w tym czasie w USA na wizie turystycznej to istnieje możliwość jej zmiany na pracownicza? Z góry dziękuje za odpowiedź.
andyopole Napisano 16 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2017 he he, ja tam na wizach sie nie znam ale wyglada mi to na kolejna "urban legend"...
kzielu Napisano 16 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2017 11 minut temu, ski-ola napisał: Cześć Mam pytanie czy istnieje możliwość zamiany wizy turystycznej na pracowniczą? Sytuacja wyglada tak, że pracodawca zatrudnia pracowników na tej wizie, którzy już przebywają w USA. Czy jesli byłabym w tym czasie w USA na wizie turystycznej to istnieje możliwość jej zmiany na pracownicza? Z góry dziękuje za odpowiedź. Oczywiscie ze nie.
ski-ola Napisano 16 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2017 7 minut temu, kzielu napisał: Oczywiscie ze nie. Super. Tak myślałam ale wolałam sie upewnić. Dzięki!
kzielu Napisano 16 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2017 8 minut temu, ski-ola napisał: Super. Tak myślałam ale wolałam sie upewnić. Dzięki! Zeby byc dokladnym - nie ma jakiejs latwiej "zmiany" wizy. Pracodawca moze wystapic z petycja o wize pracownicza dla Ciebie, zajmuje to zwykle pare miesiecy do roku i trzeba utrzymac legalny status co na turystycznej jest praktycznie niemozliwe - oczywiscie trzeba spelniac warunki zeby otrzymac pracownicza dotyczace wyksztalcenia i umiejetnosci. Dodatkowo pracodawca ponosi wszystkie koszty wlacznie z prawnikami ktore sa niemale.
sly6 Napisano 16 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2017 http://www.immi-usa.com/b1-b2-h1b-change-status/ tzn trochę to trwa,trzeba mieć szczęście w losowaniu .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.