oliwia2390 Napisano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2017 Witam , jestem obecnie na terenie USA . Planuje zostać tu do końca listopada ( na tyle mam wbita pieczątkę w paszporcie ) . We wniosku podawałam , ze chce zostać tylko 3 tygodnie . Moi rodzice chcą tu przylecieć we wrześniu . Nie będą mieć problemów z tym , ze ja tu już będę 4 miesiące?
Kamila Chabros Napisano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2017 Oni nie, ale ty pewnie tak. Jesli przesiedzic cale 6 miesiecy, pozniej mozesz miec probroblem z ponownym wjazdem= Bye bye promeso!
Gość Napisano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2017 Już wielokrotnie pisaliśmy na forum że takie małe "kłamstwo" w długości pobytu często źle się kończy. Na granicy będą się zastanawiać kogo stać na takie długie wakacje? Czy tam nie pracujesz? I przy kolejnym wjeździe możesz być o to wszystko przepytana.
sly6 Napisano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2017 i przy kolejnej wizie mogą być problemy a później pytanie dlaczego wizy nie otrzymałem otrzymałam. Fakt nie zawsze tak się dzieje lecz należy z tym się liczyć.
Joanna30 Napisano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2017 A czy Twoi rodzice już mają wizę? Bo jeśli jeszcze nie, a przy wniosku o wizę podadzą, że mają córkę w USA (a będą musieli podać), to urzędnicy dojdą do tego, kiedy Ty się starałaś o wizę i na ile deklarowałaś wyjazd. Może więc okazać się, że swoim "zwiedzaniem" im to zwiedzanie znacznie uniemożliwisz. Oczywiście nie musi tak być, ale jeśli ktoś z dwutygodniowego wyjazdu robi sobie nagle półroczny, to jakie konsul ma gwarancje, że kolejne osoby z rodziny nie postąpią tak samo? Żadnych. Nie piszę tego, żeby Cię straszyć, ale żebyś w razie czego wiedziała, dlaczego rodzice mogą wizy nie dostać, bądź na granicy mogą mieć problemy.
quarterback87 Napisano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2017 Trzeba też się liczyć z tym, że na granicy ktoś może zapytać rodziców o krewnych w US. Dwoje rodziców, podwójna szansa na wpadkę.
Gość Napisano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2017 Ja się zawsze zastanawiam jak ludzi stać na "zwiedzanie" przez 6 miesięcy. Chciałabym mieć tyle urlopu i kasy żeby sobie na przykład posiedzieć we Włoszech pół roku. Tylko potem jest płacz że biorą na secondary albo kolejnej wizy odmawiają.
KaeR Napisano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2017 Nawet jak już mieli wizę to oni wpisali ja jako swoje dziecko a ona jako ich jako swoich rodziców. Pisałem już tutaj jak sobie ładnie mnie połączyli z moją siostrą i jej ojcem na wjeździe do USA.
Lx13 Napisano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2017 Kochana, w obecnych czasach to ty juz masz "po wizie". A rodzice... dostaną pytanie do kogo. Maja praktycznie zerowe szanse na wjazd - kara za numer jaki ty wywinęłaś. (Tak wiem, masz zgode na 6 miesięcy, ale tu chodzi o kłamstwo w deklaracji pobytu).
sly6 Napisano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2017 12 godzin temu, oliwia2390 napisał: Witam , jestem obecnie na terenie USA . Planuje zostać tu do końca listopada ( na tyle mam wbita pieczątkę w paszporcie ) . We wniosku podawałam , ze chce zostać tylko 3 tygodnie . Moi rodzice chcą tu przylecieć we wrześniu . Nie będą mieć problemów z tym , ze ja tu już będę 4 miesiące? jak pokażą ze będą tyle czasu ile deklarują to nie będą mieć problemu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.