Sparrow Napisano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2017 Witam, nie znalazłem takiego tematu a myślę, że może okazać się w jakimś stopniu przydatny.Przeglądając forum widziałem, że mówiliście o niezgodności w dokumentach, ale co to konkretnie oznacza ? o jakich niezgodnościach mowa ? Ja w swoim DS-260 źle przetłumaczyłem nazwę szkoły ( zamiast junior high school napisałem secondary school, coś mi się ubzdurało ) i zadzwoniłem do ambasady żeby dowiedzieć się czy muszę teraz odblokowywać DS-260. Okazało się, że to jest na tyle mały błąd, że można to skorygować na rozmowie z konsulem. W każdym razie jakich jakie konsekwencję grożą, gdy ktoś czegoś czegoś zapomni i czego należy się wystrzegać na rozmowie ( albo i przed ) ?? Jaki wpływ ma rodzina w stanach przebywająca nielegalnie i czy nie zaszkodzimy im ( albo sobie ) mówiąc o nich kiedy się o nich spytają ?
quarterback87 Napisano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2017 2 minuty temu, Sparrow napisał: Jaki wpływ ma rodzina w stanach przebywająca nielegalnie i czy nie zaszkodzimy im ( albo sobie ) mówiąc o nich kiedy się o nich spytają ? Sobie na pewno, im niekoniecznie. Niezależnie czy to loteria, czy wiza turystyczna. Ciotka, kuzyn, dziadek i reszta towarzystwa to nie rodzina oficjalnie.
Sparrow Napisano 27 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2017 10 minut temu, quarterback87 napisał: Sobie na pewno, im niekoniecznie. Niezależnie czy to loteria, czy wiza turystyczna. Ciotka, kuzyn, dziadek i reszta towarzystwa to nie rodzina oficjalnie. Chyba nawet w DS-260 było o to pytanie ( proszę poprawić jeśli się mylę ). Więc kłamstwo z miejsca dyskwalifikuje
kzielu Napisano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2017 24 minuty temu, Sparrow napisał: Witam, nie znalazłem takiego tematu a myślę, że może okazać się w jakimś stopniu przydatny.Przeglądając forum widziałem, że mówiliście o niezgodności w dokumentach, ale co to konkretnie oznacza ? o jakich niezgodnościach mowa ? Ja w swoim DS-260 źle przetłumaczyłem nazwę szkoły ( zamiast junior high school napisałem secondary school, coś mi się ubzdurało ) i zadzwoniłem do ambasady żeby dowiedzieć się czy muszę teraz odblokowywać DS-260. Okazało się, że to jest na tyle mały błąd, że można to skorygować na rozmowie z konsulem. W każdym razie jakich jakie konsekwencję grożą, gdy ktoś czegoś czegoś zapomni i czego należy się wystrzegać na rozmowie ( albo i przed ) ?? Jaki wpływ ma rodzina w stanach przebywająca nielegalnie i czy nie zaszkodzimy im ( albo sobie ) mówiąc o nich kiedy się o nich spytają ? Generalnie odpowiadajac na pytanie w temacie - w przypadku DV - niewiele. - inadmissibility z powodow medycznych lub przeszlosci kryminalnej - ban za nielegalny pobyt - ban za _material_ misrepresentation - slowo "material" jest tu istotne bo oznacza ze tylko rzeczy majace wplyw na przyznanie benefitu intergracyjnego maja tu znaczenie (czyli np. nie spelniasz wymagan wyksztalcenia a przedstawisz nieprawdziwe dokumenty swiadczace o tym ze spelniasz) - nie spelnianie wymagan - potencjalne zostanie public charge (co w PL chyba sie nie zdarza)
sly6 Napisano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2017 bylo napisane ze ktoś miał rodzinę nielegalnie i dostał wizę.
kzielu Napisano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2017 2 minuty temu, sly6 napisał: bylo napisane ze ktoś miał rodzinę nielegalnie i dostał wizę. Oczywiscie - a dlaczego mialby nie dostac ????
sly6 Napisano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2017 2 minuty temu, kzielu napisał: Oczywiscie - a dlaczego mialby nie dostac ???? 2 minuty temu, kzielu napisał: Oczywiscie - a dlaczego mialby nie dostac ???? mi tego nie musisz pisac. Sparow się pyta to jemu odpisuje.
Sparrow Napisano 28 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2017 No dobra... To chyba nie ma co się stresować za bardzo o przed tą rozmowa Byle nie zapomnieć żadnego dokumentów.
Zuza007 Napisano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2017 12 godzin temu, kzielu napisał: Generalnie odpowiadajac na pytanie w temacie - w przypadku DV - niewiele. - inadmissibility z powodow medycznych Tak przez ciekawość, jakie to mogą być powody medyczne?
sly6 Napisano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2017 3 godziny temu, Zuza007 napisał: Tak przez ciekawość, jakie to mogą być powody medyczne? takie np http://www.nolo.com/legal-encyclopedia/how-health-issues-can-make-you-inadmissible-the-us.html
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.