viqtoriely Napisano 30 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2017 Witam, W tym roku przenoszę się do Slough do szkoły. Jestem aktualnie w 2 klasie gimnazjum, tam idę do 11 klasy. Chodziłam do dobrej szkoły, najlepszej klasy i byłam jedną z najlepszych (miałam bardzo dobre wyniki). Teraz również idę do jednej z 6 najlepszych szkół w tym mieście, która ma bardzo dobrą opinię. Wiem, że trochę wcześnie na zastanawianie się na temat studii jednak myślę bardzo przyszłościowo. Interesują mnie najbardziej studia Yale w Stanach na kierunku prawa. Moje pytanie brzmi: Jak będzie wyglądała rekrutacja na takie studia biorąc pod względem moją przeprowadzkę? Nie przejmuje się narazie kosztem. Chciałabym tylko wiedzieć na czym muszę się skupić, aby mieć szanse na dostanie się do tak prestiżowej szkoły, należącej w dodatku do Ivy League.
sly6 Napisano 30 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2017 poczytaj posty użytkowniczki Katlia. Ona napisala na co zwracają uwagę.
katlia Napisano 30 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2017 Wyslalam odpowiedz na priva, ale dla innych czytelnikow - problemu nie bedzie, uczelnie w USA regularnie widza aplikacje od uczniow ktorzy zmieniali licea/stany/kraje, sa do tego przyzywyczajeni. Pozatym, wszystkie elitarne uczelnie patrza na 4 wazne rzeczy: stopnie z liceum (wszystkie oceny ze wszyskich przedmiotow;) wyniki na egzaminach SAT i SATII; letters of recommendation (od nauczycieli, trenerow, itp.) i "extracurricular activities" - wiec sport, muzyka, (granie w szkolnej orkiestrze, jakies wystepy) olympiady akademiczne, wolontariaty, zaangazowanie polityczno-spoleczne, praca, itp.
KrysiaK Napisano 1 Lipca 2017 Zgłoś Napisano 1 Lipca 2017 Zeby sie dostac na prawo w USA, trzeba skonczyc 4-letni college i zdac dobrze LSAT test.
ana12 Napisano 29 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 29 Listopada 2018 Dnia 30.06.2017 o 12:55, katlia napisał: Wyslalam odpowiedz na priva, ale dla innych czytelnikow - problemu nie bedzie, uczelnie w USA regularnie widza aplikacje od uczniow ktorzy zmieniali licea/stany/kraje, sa do tego przyzywyczajeni. Pozatym, wszystkie elitarne uczelnie patrza na 4 wazne rzeczy: stopnie z liceum (wszystkie oceny ze wszyskich przedmiotow;) wyniki na egzaminach SAT i SATII; letters of recommendation (od nauczycieli, trenerow, itp.) i "extracurricular activities" - wiec sport, muzyka, (granie w szkolnej orkiestrze, jakies wystepy) olympiady akademiczne, wolontariaty, zaangazowanie polityczno-spoleczne, praca, itp. Katalia próbowałam przejrzeć Twoje posty ale jest ponad 90 stron xd. mogę na priv?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.