marek.m371 Napisano 26 Lipca 2017 Zgłoś Napisano 26 Lipca 2017 Witam, mam takie pytanie czysto teoretyczne. Mianowicie: Dostaję wizę turystyczną na 10 lat i zdążyłem odwiedzić USA, ale w trakcie posiadania tejże wizy zdecydowałem się złożyć wniosek o Zieloną Kartę. Niestety, nie zostaję wylosowany. Czy w tej sytuacji ten fakt działa na moją niekorzyść? Czy przy kolejnej próbie wycieczki do USA mogę zostać zawrócony bądź dostać zakaz jakiegokolwiek wjazdu na teren USA, bo Urzędnik Imigracyjny stwierdzi, że jestem potencjalnym nielegalnym imigrantem?
sly6 Napisano 26 Lipca 2017 Zgłoś Napisano 26 Lipca 2017 ludzie nie wysłali zgłoszenia do loterii,nikt ich nie sponsorował i mieli problem na granicy.
marek.m371 Napisano 26 Lipca 2017 Autor Zgłoś Napisano 26 Lipca 2017 4 minuty temu, sly6 napisał: ludzie nie wysłali zgłoszenia do loterii,nikt ich nie sponsorował i mieli problem na granicy. Myślę, że w tej sytuacji problem może być jeszcze większy.
mcpear Napisano 26 Lipca 2017 Zgłoś Napisano 26 Lipca 2017 Pamiętaj udział w loterii wizowej to nie jest próba nielegalnego pobytu/imigracji - to próba legalnej imigracji. To że miałeś 10cio letnią promesę wizy B1/B2 i odwiedziłeś w czasie jej trwania USA (raz lub kilka razy) i nigdy nie złamałeś zasad tej wizy i nie przedłużyłeś pobytu poza zadeklarowany działa na twoją korzyść i uwiarygadnia Ciebie, gdy próbujesz uzyskać kolejną 10cio letnią promesę. Udział w loterii wizowej nie jest czynnikiem wpływającym na odmowę wizy!
sly6 Napisano 26 Lipca 2017 Zgłoś Napisano 26 Lipca 2017 2 minuty temu, marek.m371 napisał: Myślę, że w tej sytuacji problem może być jeszcze większy. masz prawo myśleć a to co piszą ludzie na tym i innym forum pokazuje że ludzie za coś innego mają problemy.
marek.m371 Napisano 27 Lipca 2017 Autor Zgłoś Napisano 27 Lipca 2017 Dziękuję za wszelkie odpowiedzi. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.