karusek Napisano 22 Września 2017 Zgłoś Napisano 22 Września 2017 2 godziny temu, Celin napisał: Może głupie pytanie, ale czy ja i żona możemy oddzielnie startować i podawać siebie na wzajem jako małżonka? Wolę zapytać niż być zdyskwalifikowanym z powodu podwójnego wejścia do loterii. Jesli kazdy z Was spelnia warunki glownego aplikanta to tak. Przecytaj sobie instrukcje, Tam jest napisane wszstko wyraznie.
AdamZ Napisano 24 Września 2017 Zgłoś Napisano 24 Września 2017 Trzeba mieć adres zameldowania w Polsce? Musi się on zgadzać z paszportem/dowodem?
AdamZ Napisano 24 Września 2017 Zgłoś Napisano 24 Września 2017 Mam, ale już jestem z niego w zasadzie wymeldowany
haneczka019 Napisano 24 Września 2017 Zgłoś Napisano 24 Września 2017 24 minuty temu, AdamZ napisał: Mam, ale już jestem z niego w zasadzie wymeldowany W którym miejscu w paszporcie masz adres? Bo o to cee pytał.
cee Napisano 24 Września 2017 Zgłoś Napisano 24 Września 2017 W paszporcie nie ma adresu zameldowania. A twój dowód osobisty nikogo nie interesuje ani w ambasadzie ani nikogo poza Unią.
haneczka019 Napisano 24 Września 2017 Zgłoś Napisano 24 Września 2017 15 minut temu, cee napisał: W paszporcie nie ma adresu zameldowania. A twój dowód osobisty nikogo nie interesuje ani w ambasadzie ani nikogo poza Unią. Tak dla ścisłości to w paszporcie (i w dowodzie również) nie ma żadnego adresu, ani zameldowania, ani zamieszkania. No chyba, że ktoś posługuje się jeszcze starym formatem dowodu osobistego. Zapytałam Adama o to w którym miejscu ma w paszporcie adres, bo chyba do niego nie zaglądał .
haneczka019 Napisano 24 Września 2017 Zgłoś Napisano 24 Września 2017 46 minut temu, cee napisał: Ja w dowodzie mam adres zameldowania. Ale co w związku z tym? Od marca 2015 nie umieszcza się już na dowodach adresu zameldowania... nie umieszcza się żadnego adresu. Napisałam we wcześniejszym poście, że jeśli ktoś posługuje się jeszcze "starym" dowodem osobistym to taki adres będzie miał. Celowo napisałam słowo stary w cudzysłowiu, żeby zaraz ktoś nie napisał... "ale mój dowód osobisty nie jest stary" .
cee Napisano 24 Września 2017 Zgłoś Napisano 24 Września 2017 No faktycznie spojrzałem na dowód żony i nie ma nawet miejsca na adres. Ale ten czas leci. Ja niedawno zmieniałem dowód, ale jak widać nie było to niedawno
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.