Maja Zupok Napisano 18 Września 2017 Zgłoś Napisano 18 Września 2017 Dzień Dobry, jestem nowa na forum i miło mi wszystkich poznać. Mój chłopak mieszka w LA,, wcześniej mieszkaliśmy w różnych miejscach na świecie w tym w Polsce. Teraz musimy przerzucić rzeczy osobiste / ciuchy, garnki ulubione, kubki, pościel / z POlski do KAliforni i powiem tak, przeszukałam internet i odpadłam bo nie mogę znaleźć żadnej możliwości dla osoby prywatnej na shiping. Mogę wysłać poczta polska lub kurierem. Wychodzi mega drogo i boje sie ze nie dojdzie. Czy macie inne doświadczenia? Znacie jakaś godna polecenia firmę? Z góry dziękuje za pomoc
cee Napisano 18 Września 2017 Zgłoś Napisano 18 Września 2017 Poczta polska najtaniej. Paczka do 20kg 495pln jak dobrze pamiętam.Priorytet do 9ciu dni roboczych i jeszcze żadna mi nie zginęła. Małe rzeczy takie pudełka do 50cm długości bok i waga do 2kg można słać jako list. Global express też na poczcie to koszt ok 80 zł.http://cennik.poczta-polska.pl/usluga,zagraniczny_paczka_pocztowa_z_zadeklarowana_wartoscia.htmlTam tez znajdziesz info na temat wymiarów paczek.Używając ups wysyłałem koledze paczkę która wymiarami przekraczała Maxima pocztowe a waga zaledwie 5kg. Skasowali nas 1200 PLN
Gość Napisano 18 Września 2017 Zgłoś Napisano 18 Września 2017 Zostawic wszystko oprócz rzeczy osobistych i resztę kupić na miejscu
Maja Zupok Napisano 18 Września 2017 Autor Zgłoś Napisano 18 Września 2017 Bardzo Wam wszystkim dziękuję! Poczta Polska rządzi zaczynam uprawiać logistykę małych paczek niestety Polamer mimo maili i telefonów milczy ... a serwis po Babci, ukochana kapę od przyjaciół i pufę trzeba zabrać bo bez tych małych przyjemności życie nie jest tak kolorowe
mcpear Napisano 18 Września 2017 Zgłoś Napisano 18 Września 2017 A może się opłaca wziąć jako dodatkowy bagaż (opłacany) - chyba 23kg to $50? 32kg to chyba $75. Trzecia sztuka bagażu to chyba $100. Oczywiście zależy od linii lotniczych, ale i tak chyba wychodzi najtaniej
Amy Napisano 18 Września 2017 Zgłoś Napisano 18 Września 2017 Nie wiem gdzie dostaniesz bagaz za 50$ , bagaz dodatkowy nadany do 23 kg to minimum 100$.
mcpear Napisano 18 Września 2017 Zgłoś Napisano 18 Września 2017 OK. Masz rację - kiedyś nadawałem w United to było $50, ale rzeczywiście nie robiłem tego w ostatnich 4 latach. $100 to też mniej niz 495 PLN na poczcie. Przy okazji sprawdziłem - w Lufthansie to $200 (drożej niż na poczcie), w Locie to 450 PLN (porównywalnie)
laurels Napisano 19 Września 2017 Zgłoś Napisano 19 Września 2017 Ja korzystałam z tej firmy. Przesyłka morska, chyba ponad miesiąc idzie. Wszystko dotarło bez problemu. Dane sprzed 6 lat, wiec lepiej się upewnić czy numery są aktualne. Laserjet Spedition S.C.cel. 0 506-077-258biuro: +48 22-203-6409fax: +48 22 203-54-13email: robert@laserjetspedition.comwww.laserjetspedition.com
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.