Felek07 Napisano 25 Października 2017 Zgłoś Napisano 25 Października 2017 Witam serdecznie. Jest ktoś teraz w NY i miałby ochotę się spotkać na kawę/herbatę/wspólne zwiedzanie? Jestem w NY od dzisiaj i miał być ze mną kolega, ale niestety zachorował i zostałem sam. Będę tu 3 dni. Jeśli ktoś ma czas i ochotę pobyć ze mną chwile to będzie mi bardzo miło Dajcie znać!
rzecze1 Napisano 25 Października 2017 Zgłoś Napisano 25 Października 2017 5 minut temu, Felek07 napisał: Witam serdecznie. Jest ktoś teraz w NY i miałby ochotę się spotkać na kawę/herbatę/wspólne zwiedzanie? Jestem w NY od dzisiaj i miał być ze mną kolega, ale niestety zachorował i zostałem sam. Będę tu 3 dni. Jeśli ktoś ma czas i ochotę pobyć ze mną chwile to będzie mi bardzo miło Dajcie znać! W NY nie jestem ale pamiętam Cię z innego tematu i ze zastanawiałeś się czy jechac samemu. Jak dotychczasowa podróz przebiega? To juz chyba ostatni etap?
Felek07 Napisano 25 Października 2017 Autor Zgłoś Napisano 25 Października 2017 28 minut temu, rzecze1 napisał: W NY nie jestem ale pamiętam Cię z innego tematu i ze zastanawiałeś się czy jechac samemu. Jak dotychczasowa podróz przebiega? To juz chyba ostatni etap? Hej Przebiega wspaniale! Pojechałem i jestem zadowolony. Udawało mi się załapać na roadtripa po zachodnim wybrzeżu z dwiema dziewczynami z Polski (trasa Vegas-Kanion-Bryce-Zion-Dolina Śmierci-Sekwoje-Yosemite-San Francisco). 3 dni temu pociągiem przejechałem całe stany (z SF do Chicago) Widziałem taką - można powiedzieć, Amerykę w pigułce i piękne widoki (Sierra Nevada, Góry Skaliste). Od tego momentu podróżuję sam. Dziś przyleciałem z Chicago do NY. Za 3 dni jeszcze Waszyngton i w pn powrót do Polski. Nie żałuję - jest super! Wielkie dzięki za cenne porady, bo bardzo się przydały.
motorolnik Napisano 25 Października 2017 Zgłoś Napisano 25 Października 2017 Jak będziesz jeszcze w NYC w sobotę, to możesz zahaczyć o Bryant Park, w którym będzie otwarcie zimowego jarmarku i będą rozdawać darmową gorącą czekoladęhttp://gothamist.com/2017/10/25/winter_village_bryant_park.php#photo-1
ilya_ Napisano 25 Października 2017 Zgłoś Napisano 25 Października 2017 zwiedzaj caly manhattan od central parku w dol az do downtown i statua wolnosci, po szerokosci 5,6,7,8 avenue...poza tymi rejonami jak na 3 dni nic ciekawego nie ma.
rzecze1 Napisano 26 Października 2017 Zgłoś Napisano 26 Października 2017 12 godzin temu, Felek07 napisał: Hej Przebiega wspaniale! Pojechałem i jestem zadowolony. Udawało mi się załapać na roadtripa po zachodnim wybrzeżu z dwiema dziewczynami z Polski (trasa Vegas-Kanion-Bryce-Zion-Dolina Śmierci-Sekwoje-Yosemite-San Francisco). 3 dni temu pociągiem przejechałem całe stany (z SF do Chicago) Widziałem taką - można powiedzieć, Amerykę w pigułce i piękne widoki (Sierra Nevada, Góry Skaliste). Od tego momentu podróżuję sam. Dziś przyleciałem z Chicago do NY. Za 3 dni jeszcze Waszyngton i w pn powrót do Polski. Nie żałuję - jest super! Wielkie dzięki za cenne porady, bo bardzo się przydały. No to super. Spoza popularnych turystycznych miejsc, to w Nowym Jorku wez linie PATH (z World Trade Center lub z 33 ulicy, oddzielny bilet od metra) i wybierz sie na druga strone Hudson River, do New Jersey, przystanek Exchange Pl. https://www.panynj.gov/path/maps-schedules.html Dobre widoki na Manhattan, a i mocny, Polski akcent i niespodzianka dla tych co nie wiedza.
NobodyKnows Napisano 26 Października 2017 Zgłoś Napisano 26 Października 2017 Felek07 w przyszłym roku też chciałabym wybrać się w podróż do USA, celuję raczej we wschodnie wybrzeże. Właśnie jestem na etapie planowania budżetu, może jakieś wskazówki? Generalnie mnóstwo rzeczy do zorganizowania, ale wierzę, że warto!
Lepecki Napisano 3 Października 2018 Zgłoś Napisano 3 Października 2018 Dnia 26.10.2017 o 13:47, NobodyKnows napisał: Felek07 w przyszłym roku też chciałabym wybrać się w podróż do USA, celuję raczej we wschodnie wybrzeże. Właśnie jestem na etapie planowania budżetu, może jakieś wskazówki? Generalnie mnóstwo rzeczy do zorganizowania, ale wierzę, że warto! I jak tam pojechalas w tym roku gdzieś czy plany przełożone zostały na kolejny rok?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.