adi4912 Posted November 8, 2017 Report Posted November 8, 2017 Witam, mógłby ktoś mi objaśnić na czym to polega ? Jakie sa koszty ? Ile to trwa? Czy trzeba naprawdę coś potrafić , żeby ubiegać się o sponsorowanie pracownicze ?
Joanna30 Posted November 8, 2017 Report Posted November 8, 2017 O sponsorowanie pracownika stara się pracodawca, który chce go zatrudnić. Nie pracownik. Pracodawca musi udowodnić, że na rynku lokalnym nie ma specjalistów, jacy są mu potrzebni i dlatego chce ponieść koszty i ściągnąć kogoś z poza USA.
adi4912 Posted November 8, 2017 Author Report Posted November 8, 2017 W jaki sposób ma to udowodnić jest chodzi np. O prace związane w środku domu , typowa wykończeniowka
adi4912 Posted November 8, 2017 Author Report Posted November 8, 2017 Jest potrzeba pomoc jakiegoś prawnika ?
Guest Posted November 8, 2017 Report Posted November 8, 2017 Prawnika zazwyczaj ma pracodawca. Nie wiem czy byly takie przypadki.. ale troche watpie, zeby "budowlaniec" byl pożądanym zawodem przy sponsorowaniu pracowniczym. Latwiej i taniej jest zatrudnic budowlańców ktorzy juz w USA sa.
kzielu Posted November 8, 2017 Report Posted November 8, 2017 38 minut temu, adi4912 napisał: W jaki sposób ma to udowodnić jest chodzi np. O prace związane w środku domu , typowa wykończeniowka Nie ma szans na sponsorowanie w typowej wykonczeniowce - to kosmicznie nierealne - z wielu wzgledow...
adi4912 Posted November 8, 2017 Author Report Posted November 8, 2017 Np? Mam znajomego który jest sponsorowany w firmie ojca a robią na zewnątrz jakieś budowy
kzielu Posted November 8, 2017 Report Posted November 8, 2017 5 minut temu, adi4912 napisał: Np? Mam znajomego który jest sponsorowany w firmie ojca a robią na zewnątrz jakieś budowy Jasne.
Xarthisius Posted November 8, 2017 Report Posted November 8, 2017 3 hours ago, kzielu said: Nie ma szans na sponsorowanie w typowej wykonczeniowce - to kosmicznie nierealne - z wielu wzgledow... No jak to? Przeciez w Mar-a-Lago rozdaja H2b na prawo i lewo. Co prawda glownie kucharzy i pokojowki, no ale to przeciez nie jedyny obiekt w tym kraju z tym "kierownictwem" ;-)
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.