hakunaMATA Napisano 19 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 19 Listopada 2017 Dnia 17.11.2017 o 07:34, Czołg napisał: Wędzona. Jeśli dostaniesz makrelę zapakowaną próżniowo to może być. Dodaj tylko do niej ciut oleju bo one są bardziej suche. Jeszcze Wam napiszę co lubię do piwa Kupujemy pierś z kurczaka, myjemy, wykrawamy co niepożądane i kroimy na kawałki zbliżone do wielkości powiedzmy 4x4 cm. . Zawijamy te kawałki w plastry boczku. Plastry muszą być grubsze, nie takie przez które świat widać., około 3mm. i przebijamy takie zawiniątko wykałaczką. Wrzucamy to do gara z olejem - tak jak byście robili frytki. Niczym nie doprawiać, broń Boże nie solić. Zbyt długo nie trzymać w garze, bo kurczak robi się moment i boczek też. Kurna - aż mi ślinka cieknie! Ile tego oleju trzeba wlać do garnka? I jak długo gotować w tym oleju? Trafiłeś w moje dwa ulubione produkty kulinarne - kurczak i świnka
andyopole Napisano 19 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 19 Listopada 2017 9 minut temu, hakunaMATA napisał: Ile tego oleju trzeba wlać do garnka? I jak długo gotować w tym oleju? Trafiłeś w moje dwa ulubione produkty kulinarne - kurczak i świnka Odpowiem Ci jak moja Mama gdy przed laty telefonicznie konsultowalem ile soli dodać do kiszenia ogórków. Odpowiedziala: "no wiesz, tak żeby za słone nie bylo". Przestrzegam tej zasady i staram się brać takie rzeczy na rozum. Jeśli chodzi o tego kurczaka w boczku sądzę że najlepiej gdyby gorący olej przykrył te zakaski podczas smażenia. Jeśli mniej trzeba kopyścią przewracać.
Czołg Napisano 20 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 20 Listopada 2017 11 godzin temu, hakunaMATA napisał: Ile tego oleju trzeba wlać do garnka? I jak długo gotować w tym oleju? I to jest prawidłowa odpowiedź: 11 godzin temu, andyopole napisał: Jeśli chodzi o tego kurczaka w boczku sądzę że najlepiej gdyby gorący olej przykrył te zakaski podczas smażenia. Jeśli mniej trzeba kopyścią przewracać. Co do czasu smażenia. Patrz, żeby Ci się boczek nie spalił. Kurczak w oleju robi się szybko. Dnia 17.11.2017 o 21:35, haneczka019 napisał: Ej no weź!!! Teraz mi to z głowy nie wyjdzie . Działaj w kuchni!
haneczka019 Napisano 20 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 20 Listopada 2017 Godzinę temu, Czołg napisał: Działaj w kuchni! Jak przyjdzie u mnie sezon na piwo, to na pewno Twój pomysł wykorzystam . Chyba, że się wcześniej nadarzy jakaś okazja.
KrysiaK Napisano 20 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 20 Listopada 2017 Ksiazki przestaly sie sprzedawac a kielbasy dalej ida https://www.sweetpoland.com/component/content/article/25/66-about-us
jodi Napisano 30 Listopada 2017 Autor Zgłoś Napisano 30 Listopada 2017 Czy ktos zna dobry przepis na pieczone ziemniaki?
andyopole Napisano 30 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 30 Listopada 2017 1 godzinę temu, jodi napisał: Czy ktos zna dobry przepis na pieczone ziemniaki? Najlepszy! Rozpalasz ognisko, oczywiscie opal musi byc pochodzenia roslinnego. Po wypaleniu drewna, gdy zostanie sam goracy popiol wrzucasz do niego ziemniaki dbajac aby popiol okrywal ziemniaki zarowno od dolu jaki od gory. Po ok. pol godzinie sprawdzasz czy ziemniaki sa juz miekkie, jesli nie, czekasz az do skutku. Czas pieczenia zalezy od temperatury popiolu i wielkosci ziemniakow. Po zakryciu ziemniakow popiolem mozna na nim nadal dokladac i palic niewielki ogien. Smak i zapach - niepowtarzalny.
BBerry Napisano 30 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 30 Listopada 2017 Jadlam takie ziemniaki z popiolu pare miesiecy temu... troche soli, ah pyszne.
jodi Napisano 1 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2017 :-) Z popiolu rzeczywiscie pyszne, ale trzeba miec dostep do tegoz, ja niestety nie mam..
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.