rafal77 Napisano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2017 witam rok temu dostałem odmowy . po roku postanowiłem znowu sprububowac mam zamiar wyjechać na 2 tyg ogolnie od pół roku jestem żołnierzem OT mam swoje mieszkanie umowę o prace na czas nieokreślony jak myślicie mam szanse na dostanie tym razem wize ?chciłabym dodac ze chce wujechac ciotki
Lx13 Napisano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2017 3 godziny temu, rafal77 napisał: sprububowac I mamy specow z „wojska Macierewicza”. Pogadaj ze swoim panem i władca. On tam zdaje sie ma niezle kontakty w tym USA - tak opowiada.
ilya_ Napisano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2017 25 minut temu, Lx13 napisał: I mamy specow z „wojska Macierewicza”. Pogadaj ze swoim panem i władca. On tam zdaje sie ma niezle kontakty w tym USA - tak opowiada. jaki ma zwiazek jego gramatyka z macierewiczem ? 4 godziny temu, rafal77 napisał: witam rok temu dostałem odmowy . po roku postanowiłem znowu sprububowac mam zamiar wyjechać na 2 tyg ogolnie od pół roku jestem żołnierzem OT mam swoje mieszkanie umowę o prace na czas nieokreślony jak myślicie mam szanse na dostanie tym razem wize ?chciłabym dodac ze chce wujechac ciotki jakies tam szanse masz....ciezko powiedziec.... Ja bym poczekal jeszcze z pol roku do lata... Czytalem tez Twoj ostatni temat , ktory zalozyles dokladnie rok temu. Musisz dokladnie przestudiowac forum. [temat o pytaniach w ambasadzie] Musisz wiedziec jakie sa zadawane pytania tam przez pracownikow i co jest ogolnie najwazniejsze w rozmowie w ambasadzie...co masz wykazac itp.
mcpear Napisano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2017 6 hours ago, rafal77 said: witam rok temu dostałem odmowy . po roku postanowiłem znowu sprububowac mam zamiar wyjechać na 2 tyg ogolnie od pół roku jestem żołnierzem OT mam swoje mieszkanie umowę o prace na czas nieokreślony jak myślicie mam szanse na dostanie tym razem wize ?chciłabym dodac ze chce wujechac ciotki Na Twoją niekorzyść działa to, że Twoja mama przesiedziała 9 lat na wizie turystycznej i że rok temu uznano Ciebie za już za potencjalnego imigranta / nielegalnego pracownika. Takie informacje będą widoczne w systemie jak zgłosisz się po wizę. Sam fakt, że chcesz jechać do rodziny też działa na Twoją niekorzyść. W zeszłym roku nie mogłeś się wykazać żadnym wyjazdem zagranicznym - gdzie podróżowałeś turystycznie w ostatnich 12 miesiącach? Jeśli nigdzie to nadal będzie się świeciło na czerwono w głowie konsula. Co zmieniło się przez ostatni rok. Wstąpienie do OT nie jest traktowane serio. Masz nową pracę? Znacząco lepszo płatną? Jak z rodziną? Żona, narzeczona, dzieci? Na te pytania musisz sobie odpowiedzieć zanim wystąpisz o wizę? Jeśli niewiele się zmieniło w twoim życiu to konsul wyda dokładnie tę samę decyzję (raczej). Starać się możesz zawsze - każda jednak nieudana próba zmniejsza szanse uzyskania wizy turystycznej w przyszłości. Pytasz jakie masz szanse: wg mnie mniejsze niż 50% (nawet znacząco)
Lx13 Napisano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2017 Jaki to ma związek? Pokazuje tylko poziom edukacji tych co maja ciągnąć za cyngiel na rozkaz watażki. OT to obecnie jednostka paramilitarna o wątpliwym statusie - we wniosku musi podać ze do niej należy. I teraz, jak potraktuje to konsul? Ponoć w Pentagonie Macierewicza nie lubią. I zadziwia mnie chęć ucieczki tego gościa. Polska kraina szczęścia jest. Na wakacje jeździ sie w Bieszczady, nad morze (polskie oczywiście) i w góry - tez polskie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.