tomekrus Napisano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2017 Chciałbym z Żoną zorganizować sobie wakacyjny urlop w USA (ok. 2 tyg). Na razie brak konkretnych dat, pewnie około czerwca - lipca. Ostatnio zmieniałem jednak pracę i do lutego mam umowę na okres próbny. Czy ta sytuacja może mieć wpływ na decyzję dotyczącą przyznania (bądź nie) wizy i w związku z tym powinienem zaczekać na umowę na czas nieokreślony? W USA byłem dotychczas 2 razy na J1, podczas studiów (10-11 lat temu). Z góry dziękuję za odpowiedzi.
andyopole Napisano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2017 A kto każe Ci wymachiwac umową o pracę przed konsulem?
tomekrus Napisano 30 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2017 Nie wiem, myślałem ze ta kwestia jest również tematem rozmowy z konsulem.
Lx13 Napisano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2017 24 minuty temu, tomekrus napisał: Nie wiem, myślałem ze ta kwestia jest również tematem rozmowy z konsulem. Jest, ale nie w takim sensie. Patrzy sie na ten temat „całościowo”. To chyba normalne ze ludzie zmieniają prace i ze maja okres próbny itp. U konsula masz sie zaprezentować jako, której celem nie jest emigracja zarobkowa. I tyle.
tomekrus Napisano 7 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2018 Mam kolejne pytanie. Wypełniłem DS160, potem zrobiła to Żona. Jej formularz jest jednak dużo krótszy - brak np. pytań dotyczących odwiedzonych w przeszłości krajów, ukończonych szkół, brak możliwości dodatnia poprzednich miejsc zatrudnienia (oprócz bieżącego). Czy to jest ok?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.