Jackie Napisano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2018 8 minut temu, RobertNYc napisał: Nie sądzę. Tylko w przypadku osoby która ma obowiązek podatkowy. Nielegalnego IRS po świecie ścigał nie będzie. Przestępcą zostajesz w momencie popełnienia przestępstwa, a nie gdy cię złapią. To że go nikt nie będzie ścigał nie ma nic wspólnego z faktem że niepłacenie podatków to przestępstwo. Osoba która spędziła w USA pewną ilość czasu z określonymi zarobkami MUSI się rozliczyć z IRS i zapłaciś podatki, niezależnie od statusu imigracyjnego.
RobertNYc Napisano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2018 35 minut temu, Jackie napisał: Przestępcą zostajesz w momencie popełnienia przestępstwa, a nie gdy cię złapią. To że go nikt nie będzie ścigał nie ma nic wspólnego z faktem że niepłacenie podatków to przestępstwo. Osoba która spędziła w USA pewną ilość czasu z określonymi zarobkami MUSI się rozliczyć z IRS i zapłaciś podatki, niezależnie od statusu imigracyjnego. Widzę ze masz dość marną wiedzę nt obowiązujących zasad prawa. i NIE! Mylisz się! Przestępcą zostajesz dopiero po prawomocnym wyroku sądowym. A do tego momentu obowiązuje zasada "Innocent until proven guilty in a court of law".
Jackie Napisano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2018 1 minutę temu, RobertNYc napisał: Widzę ze masz dość marną wiedzę nt obowiązujących zasad prawa. i NIE! Mylisz się! Przestępcą zostajesz dopiero po prawomocnym wyroku sądowym. A do tego momentu obowiązuje zasada "Innocent until proven guilty in a court of law". Chcesz powiedzieć że jeśli np. zamordowałam kogoś to do momentu gdy mnie skażą nie jestem przestępcą? Weź się nie ośmieszaj. Temat zamykam. OP "zaoszczędził" dość pieniędzy by przejśc się do księgowego.
sly6 Napisano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2018 nikt do końca nie wie jakie będą umowy i co kiedyś dana osoba zrobi. Teraz nie chce płacić później dlaczego tego nie zrobiłem.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.