Skocz do zawartości

Pomoc potrzebna :)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
1 minutę temu, quarterback87 napisał:

Szansa jest zawsze. Wszystko zależy od szczerości aplikującej osoby, i tego jak się "sprzeda" przed konsulem. Głowa do góry, więcej wiary w siebie i aplikuj o wklejkę.

A jakies porady. A to ze moj narzeczony ma obywatelstwo a latal tam tylko na wakacje jest plusem. Mieszla tam jegoatla, a byl wychowany przez babcie w Polscr i nigdy nie chcial tam zostac. Druga kwestia starac sie o wize dla siebie i corki razem, czy lepiej osobno skoro jest ryzyko.

• Odpowiedzi 37
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
Teraz, Anita Guzińska napisał:

A jakies porady. A to ze moj narzeczony ma obywatelstwo a latal tam tylko na wakacje jest plusem. Mieszla tam jegoatla, a byl wychowany przez babcie w Polscr i nigdy nie chcial tam zostac. Druga kwestia starac sie o wize dla siebie i corki razem, czy lepiej osobno skoro jest ryzyko.

Jego mama

Napisano
45 minutes ago, Anita Guzińska said:

Mieszla tam jegoatla, a byl wychowany przez babcie w Polscr 

Przez cale jego zycie tak bylo?

Czy spedzil na terytorium USA wiecej niz 5 lat, z czego min. 2 lata po ukonczeniu 14 roku zycia?

Napisano

1. Jeśli ojciec twojego dziecka jest obywatelem USA to dziecko po ojcu ma tez obywatelstwo

2. Nie mozesz sie starać o wizę turystyczna dla dziecka, obywatela usa

3. Ojciec dziecka powinien zgłosić dziecko do konsulatu USA i tym samym dostałoby ono paszport

4. Cos kręcisz bo jak by ojciec miał obywatelstwo to chyba by zgłosił dziecko swoje do odpowiedniego urzędu?

5. Albo nie macie bladego pojęcia intymna czym jest obywatelstwo USA i jak sie je nabywa, pachnie to totalna ignorancja. 

6. Ogólnie to nic sie nie klei z twojego opisu. Musisz ze konsulowi sie uda połączyć kropki? Nie sadze ze bedzie mu/jej sie chciało. Nie musi.

Napisano
57 minut temu, Lx13 napisał:

1. Jeśli ojciec twojego dziecka jest obywatelem USA to dziecko po ojcu ma tez obywatelstwo

Jesli faktycznie opuścił USA jako dziecko i potem tylko przebywał tam od czasu do czasu to niestety, ale nie ma podstaw by dziecko otrzymało automatycznie obywatelstwo.

Napisano

To moze wyjaśnię. Jackie, jako prawnik dobrze wiesz ze w tym przypadku stosuje sie tzw prawo krwi i ojciec musi „udowodnić” ta wlasnie zależność. Kropka. 

Napisano

Nasza córeczka urodziła się w Polsce. Dostała obywatelstwo po swoim tacie ,tak jak już pisałam . Mąż składał wszystkie wymagane dokumenty w Ambasadzie w Warszawie . Paszport Amerykański przyszedł  pocztą . Dowiecie się dobrze ,zapewne wasza córeczka też może mieć obywatelstwo po swoim tacie. 

Napisano

Tak jak napisalam ojciec dziecka urodzil sie w Stanach jeszcze przed ukonczeniem roku babcia go zabrala i wychowywal sie w Polsce. Natomiast jesli chodzi o moja corke to czytalam ze owszem moze miec obywatelstwo ale musi tak spedzic w Stanach okreslony czas. A co da mi klamanie ma forum ? Skoroto ja chce od Was otrzymac informacje

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...