Skocz do zawartości

Wysylka sprzetu.

kopan

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Jak wyglada sprawa wysylki sprzetu (aparat i 3 obiektywy) do Polski. Chodzi mi konkretnie jesli np ktos jedzie filmowac wesele do Polski i chce czeac sprzetu wyslac paczka to czy nalezy sie spodziewac oplat celnych. 

Od razu uprzedze ze nie - sprzet nie jedzie na handel.

• Odpowiedzi 24
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
1 godzinę temu, kopan napisał:

Witam. Jak wyglada sprawa wysylki sprzetu (aparat i 3 obiektywy) do Polski. Chodzi mi konkretnie jesli np ktos jedzie filmowac wesele do Polski i chce czeac sprzetu wyslac paczka to czy nalezy sie spodziewac oplat celnych. 

Od razu uprzedze ze nie - sprzet nie jedzie na handel.

Jasne ze tak. Nikt przeciez nie uwierzy ze ktokolwiek by wyslal paczka po to zeby uzywac, szczegolnie tak minimalna ilosc sprzetu jak aparat i 3 obiektywy. Wiekszosc pro z tona sprzetu pakuje je do duzych skrzyn Pelicana i nadaje jako bagaz. Aparat i 3 szkla mozna spokojnie wiezc w podrecznym przeciez - ja wiozlem 300/2.8 + 3 inne szkla, dwa body i mase innych rzeczy - CRJem.

Napisano

Dzieki. Niby tak tylko w podrecznym bedzie dugi taki zestaw wiec ten tez teotetycznie moze zostac uznany ze do sprzedazy. Majac dwa chuba jeszcze gorzej moze to wygladac. Dlatego pomyslalem o wysylce.

Napisano
12 minut temu, kopan napisał:

Dzieki. Niby tak tylko w podrecznym bedzie dugi taki zestaw wiec ten tez teotetycznie moze zostac uznany ze do sprzedazy. Majac dwa chuba jeszcze gorzej moze to wygladac. Dlatego pomyslalem o wysylce.

Zalezy jakie szkla, ale jezeli nie jakies super dlugie telephoto to wszystko powinno sie dac upchnac do plecaka ktory wchodzi jako carry-on. Jezeli widac ze ktos to bedzie uzywal a nie wszystko jest brand new, z nierozpakowanymi paskami do puszek to nie powinno byc problemu.

Napisano
2 godziny temu, andyopole napisał:

Co tu sie wyprawia? Mnie wcale nie zalezy na nabijaniu postow.:D

Andy, jednym paluszkiem naciśnij na "dodaj odpowiedz" i poczekaj, jesli sie nic nie dzieje, to odśwież stronę, zamiast klikać ponownie na dodaj odpowiedz. Nie wiem co sie dzieje, ale odpowiedzi sie dodają ale strona sie nie ładuje automatycznie i nie odświeża,  dlatego wiekszosc postów wyskakuje podwójnie lub potrójnie.

Napisano
43 minuty temu, pelasia napisał:

Andy, jednym paluszkiem naciśnij na "dodaj odpowiedz" i poczekaj, jesli sie nic nie dzieje, to odśwież stronę, zamiast klikać ponownie na dodaj odpowiedz. Nie wiem co sie dzieje, ale odpowiedzi sie dodają ale strona sie nie ładuje automatycznie i nie odświeża,  dlatego wiekszosc postów wyskakuje podwójnie lub potrójnie.

"Jednym paluszkiem" to wiesz. ;) Niech się tym administracja martwi. Chyba ze im zależy na ilości postów. Kto ich tam wie?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...