majucha Napisano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2018 Hello! Przygotowuje sie do aplikowania o obywatelstwo. Mam maly problem z 2 pytaniami na aplikacji. Poszukuje namiarow na prawnika albo osobe ktora zna sie na emigracji. Ktos pomoze? Z gory dziekuje!
majucha Napisano 11 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2018 1. Date of residence Czy wpisuje date od 1szego dnia kiedy do Usa przyjechalam czyli w 2010 mimo ze wyjechalam dwa razy na rok czasu, czy date od ostatniego przyjadu czyli w 2013? 2. How many total day outside of USA. Wakacje na cruize ship licze jako 7 dni ‘outside of USA’ czy tylko 2 dni kedys statek doplynal do Bahamas? Czy powinnam liczyc cale 7 dni jako poza USA? 3. Have you ever not filed a Federal, state or local tax return? Yes or no 2 lata z rzedu nie wypelnilam taxow poniewaz mama mnie dodala na swoich mimo, ze pracowalam. 4. Have you ever been placed in removal, exclusion, rescission, or deportation proceedings? W 2013 jak przylecialam do USA po roku i dwoch dnich. Zostalam zatrzymana na lotnisku na jakies 2 godz gdzie w miedzyczasie podejmowali decyzje czy moge zatrzymac moja zielona karte. Thanks for your time!
kzielu Napisano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2018 10 minut temu, majucha napisał: 1. Date of residence Czy wpisuje date od 1szego dnia kiedy do Usa przyjechalam czyli w 2010 mimo ze wyjechalam dwa razy na rok czasu, czy date od ostatniego przyjadu czyli w 2013? 2. How many total day outside of USA. Wakacje na cruize ship licze jako 7 dni ‘outside of USA’ czy tylko 2 dni kedys statek doplynal do Bahamas? Czy powinnam liczyc cale 7 dni jako poza USA? 3. Have you ever not filed a Federal, state or local tax return? Yes or no 2 lata z rzedu nie wypelnilam taxow poniewaz mama mnie dodala na swoich mimo, ze pracowalam. 4. Have you ever been placed in removal, exclusion, rescission, or deportation proceedings? W 2013 jak przylecialam do USA po roku i dwoch dnich. Zostalam zatrzymana na lotnisku na jakies 2 godz gdzie w miedzyczasie podejmowali decyzje czy moge zatrzymac moja zielona karte. Thanks for your time! 1. Tak 2. 7 dni 3. Nie masz innego wyjscia jak odpowiedziec Yes i wyjasnic ze bylas dependent (pytanie czy spelnialas warunki ale to nie IRS wiec malo istotna kwestia). 4. No
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.