Skocz do zawartości

Obywatelstwo

majucha

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hello!

Przygotowuje sie do aplikowania o obywatelstwo. Mam maly problem z 2 pytaniami na aplikacji. Poszukuje namiarow na prawnika albo osobe ktora zna sie na emigracji. Ktos pomoze?

Z gory dziekuje!

Napisano

1. Date of residence 

Czy wpisuje date od 1szego dnia kiedy do Usa przyjechalam czyli w 2010 mimo ze wyjechalam dwa razy na rok czasu, czy date od ostatniego przyjadu czyli w 2013?

2. How many total day outside of USA.

Wakacje na cruize ship licze jako 7 dni ‘outside of USA’ czy tylko 2 dni kedys statek doplynal do Bahamas? Czy powinnam liczyc cale 7 dni jako poza USA?

3. Have you ever not filed a Federal, state or local tax return? Yes or no

2 lata z rzedu nie wypelnilam taxow poniewaz mama mnie dodala na swoich mimo, ze pracowalam. 

4. Have you ever been placed in removal, exclusion, rescission, or deportation proceedings?

W 2013 jak przylecialam do USA po roku i dwoch dnich. Zostalam zatrzymana na lotnisku na jakies 2 godz gdzie w miedzyczasie podejmowali decyzje czy moge zatrzymac moja zielona karte. 

Thanks for your time!

Napisano
10 minut temu, majucha napisał:

1. Date of residence 

Czy wpisuje date od 1szego dnia kiedy do Usa przyjechalam czyli w 2010 mimo ze wyjechalam dwa razy na rok czasu, czy date od ostatniego przyjadu czyli w 2013?

2. How many total day outside of USA.

Wakacje na cruize ship licze jako 7 dni ‘outside of USA’ czy tylko 2 dni kedys statek doplynal do Bahamas? Czy powinnam liczyc cale 7 dni jako poza USA?

3. Have you ever not filed a Federal, state or local tax return? Yes or no

2 lata z rzedu nie wypelnilam taxow poniewaz mama mnie dodala na swoich mimo, ze pracowalam. 

4. Have you ever been placed in removal, exclusion, rescission, or deportation proceedings?

W 2013 jak przylecialam do USA po roku i dwoch dnich. Zostalam zatrzymana na lotnisku na jakies 2 godz gdzie w miedzyczasie podejmowali decyzje czy moge zatrzymac moja zielona karte. 

Thanks for your time!

1. Tak

2. 7 dni

3. Nie masz innego wyjscia jak odpowiedziec Yes i wyjasnic ze bylas dependent (pytanie czy spelnialas warunki ale to nie IRS wiec malo istotna kwestia).

4. No

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...