Marynarz Napisano 22 Maja 2018 Zgłoś Napisano 22 Maja 2018 Witam, Jak w temacie kilka pytań. Jestem marynarzem, dokładnie oficerem nawigacyjnym na statkach handlowych zatrudnionym przez brytyjską firmę. Posiadam stały dochód w USD niezależny od miejsca mojego zamieszkania. Chciałbym zapytać czy jest jakaś wiza imigracyjnao którą mogłbym sie ubiegać by zamieszkać na stałe w USA? Drugie pytanie to czy brat ojca który jest obywatelem USA jest osobą/rodziną która kwalifikuje się do wizy sponsorowanej przez członka rodziny? Z tego co rozumiem to tylko pokrewieństwo w pierwszej linii wchodzi w grę ale wolę sie upewnić. Z góry dziekuję za odpowiedż.
kzielu Napisano 22 Maja 2018 Zgłoś Napisano 22 Maja 2018 2 godziny temu, Marynarz napisał: Witam, Jak w temacie kilka pytań. Jestem marynarzem, dokładnie oficerem nawigacyjnym na statkach handlowych zatrudnionym przez brytyjską firmę. Posiadam stały dochód w USD niezależny od miejsca mojego zamieszkania. Chciałbym zapytać czy jest jakaś wiza imigracyjnao którą mogłbym sie ubiegać by zamieszkać na stałe w USA? Drugie pytanie to czy brat ojca który jest obywatelem USA jest osobą/rodziną która kwalifikuje się do wizy sponsorowanej przez członka rodziny? Z tego co rozumiem to tylko pokrewieństwo w pierwszej linii wchodzi w grę ale wolę sie upewnić. Z góry dziekuję za odpowiedż. Nie i nie - tak w skrocie. Mozesz probowac szczescia w loterii, ale wizy o ktora mozesz po prostu wystapic nie ma.
sly6 Napisano 22 Maja 2018 Zgłoś Napisano 22 Maja 2018 Brat sponsoruje Twojego tatę to trwa, później Tata Ciebie tak samo trwa. Szybciej będzie z loteria lub ślubem z obywatelką.
Marynarz Napisano 25 Maja 2018 Autor Zgłoś Napisano 25 Maja 2018 Dziękuję serdecznie za odpowiedź, w loterii brałem udział niezliczoną ilość razy i bez rezultatów, sponsorowanie ojca itd to skomplikowana sprawa a ślub z obywatelką... bardzo chętnie tylko żeby ją poznać musiałbym mieszkać tam, żeby mieszkać tam musze mieć pracę a żeby pracować muszę nieustatnnie podróżować po swiecie czyli wiecznie latanie do USA na wizie turystycznej a to przy którymś razie powoduje sporo problemów i wiele pytań urzedników imigracyjnych. Dzięki wielkie raz jeszcze
andyopole Napisano 25 Maja 2018 Zgłoś Napisano 25 Maja 2018 Przy paszporcie pełnym stempli z całego świata nikt przy wjeździe do USA się nie przyczepi. Mamy tu dwóch marynarzy, którzy zeszli z polskich statkow i osiedli na stale. Ale to bylo w latach 80tych. Jeden ma dzis kancelarię adwokacką a drugi plywal do konca, niestety w ubieglym roku popłynął w ostatni Rejs...
sly6 Napisano 25 Maja 2018 Zgłoś Napisano 25 Maja 2018 5 godzin temu, Marynarz napisał: Dziękuję serdecznie za odpowiedź, w loterii brałem udział niezliczoną ilość razy i bez rezultatów, sponsorowanie ojca itd to skomplikowana sprawa a ślub z obywatelką... bardzo chętnie tylko żeby ją poznać musiałbym mieszkać tam, żeby mieszkać tam musze mieć pracę a żeby pracować muszę nieustatnnie podróżować po swiecie czyli wiecznie latanie do USA na wizie turystycznej a to przy którymś razie powoduje sporo problemów i wiele pytań urzedników imigracyjnych. Dzięki wielkie raz jeszcze Możesz żonę spotkać np w Anglii. Na portalach randkowych.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.