Skocz do zawartości

Lot helikopterem nad Wielkim Kanionem

Lorak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Pod koniec lipca będę w okolicach Wielkiego Kanionu Kolorado i chciałbym wykupić lot helikopterem nad Wielkim Kanionem. Czy mógłby ktoś polecić jakąś sprawdzoną firmę, która zajmuje się organizacją takich atrakcji? Trzeba dużo wcześniej coś takiego rezerwować czy bez problemu można w okolicach Wielkiego Kanionu znaleźć firmę, która bez rezerwacji zaoferuje lot?

Napisano

To nie jest lot NAD canyonem tylko WEWNĄTRZ. Jest tam tych firm wiele. Najpierw musisz wiedzieć w którym miejscu bedziesz, Canyon dość długi jest. Ja nie latalem, moi znajomi po prostu podeszli do budki, kupili bilety jak do cyrku, wsiedli za godzinę i polecieli.

Napisano
4 minuty temu, andyopole napisał:

To nie jest lot NAD canyonem tylko WEWNĄTRZ. Jest tam tych firm wiele. Najpierw musisz wiedzieć w którym miejscu bedziesz, Canyon dość długi jest. Ja nie latalem, moi znajomi po prostu podeszli do budki, kupili bilety jak do cyrku, wsiedli za godzinę i polecieli.

No wlasnie nad. Znajomy ostatnio polecial i pisal ze nie zeszli ponizej krawedzi i FAA na to nie pozwala (nie wiem na ile to jest prawdziwe ale gosc generalnie czai baze jezeli chodzi o lotnictwo).

Napisano
13 minutes ago, kzielu said:

No wlasnie nad. Znajomy ostatnio polecial i pisal ze nie zeszli ponizej krawedzi i FAA na to nie pozwala (nie wiem na ile to jest prawdziwe ale gosc generalnie czai baze jezeli chodzi o lotnictwo).

...As a general rule, flights do not operate below the rim....  Ale przyznaje sie bez bicia, ze nie chcialo mi sie czytac calosci ;-)

https://www.gpo.gov/fdsys/pkg/FR-2000-04-04/pdf/00-7949.pdf

Napisano

Byłem ostatnio chyba z pięć lat temu. Jeśli stoję na krawędzi i widzę helikoptery od góry tzn ze latają w środku Canyonu. Na własne oczy widziałem.  :D Być może od tamtego czasu zmieniły się przepisy. 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...