Miszczo1212 Posted July 9, 2018 Report Share Posted July 9, 2018 Witam, planuje sie umowic na rozmowe o B1 i za 1 razem mialem odmowe(pazdziernik 2017) i od tego czasu zwiedzilem bardzo duzo krajow miedzy innymi w europie. Wiadomo ze w UE jest strefa schengen i brak pieczatek w paszporcie i zeby udowodnix kosulowi ze bylem w tych krajach moge przedstawic bilety lotnicze np. ? Bo chodzi o to zeby przekonac do siebie, ze jestem prawdziwym turysta i bylem w tych krajach. Czy moge przepdstawic swoj wyciag z konta bankowego, ze stac mnie na oplacenie podrozy i ze sam ja oplacam? Mam w paszporcie pieczatki z turcji i egiptu czy to tez jakis problem z racji, ze to kraje arabskie? Dziekuje za jakiekolwiek rady a jak podobny temat byl to przepraszam;) wycieczke chce kupic przez biuro podrozy z kumplem ktory wlasnie byl w pazdzierniku ze mna na rozmowie i dostal Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted July 9, 2018 Report Share Posted July 9, 2018 bez pytaniA nie pokazesz Nic a I tak odpowiedzi sie liczą . pytanie za co dostałeś odmowę. Po co leciałeś i teraz po co lecisz, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miszczo1212 Posted July 9, 2018 Author Report Share Posted July 9, 2018 Nie wiem za co dostalem odmowe, dostalem kartke z paragrafem. Pytal sie nas czy pracujemy, czy rodzina w usa i jaki plan i tyle i nie dostalem ;d lexe turystycznie napisalem we wniosku ze przylot ny a wylot LA jak w programie wycieczki. A czy mozna umowic sie na rozmowe w Krakowie gdzie bede przebywal pare dni gdzie ja pochodze z okolic poznania? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hakunaMATA Posted July 9, 2018 Report Share Posted July 9, 2018 Konsul nie wymaga przedstawienia dowodów, iż było się w danym kraju. Wystarczy Twoje ustne zapewnienie. Rozmowę możesz mieć w Krakowie, możesz w Stolycy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miszczo1212 Posted July 9, 2018 Author Report Share Posted July 9, 2018 1 minutę temu, hakunaMATA napisał: Konsul nie wymaga przedstawienia dowodów, iż było się w danym kraju. Wystarczy Twoje ustne zapewnienie. Poszukalem na jakis forach wypowiedzi ludzi, ktorzy byli po wize i pokazywali konsulowi jakies bilety ze byli w danym kraju wiec nie wiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
hakunaMATA Posted July 9, 2018 Report Share Posted July 9, 2018 1 minutę temu, Miszczo1212 napisał: Poszukalem na jakis forach wypowiedzi ludzi, ktorzy byli po wize i pokazywali konsulowi jakies bilety ze byli w danym kraju wiec nie wiem Jest różnica w pokazywaniu konsulowi biletów na jego wyraźną prośbę, a własnym, spontanicznym bym powiedział. Jeżeli osoby te były w podobnej sytuacji do Twojej oraz konsul poprosił o okazanie tych biletów, lepiej je ze sobą zabierz. Mnie o odwiedzone kraje również pytano, żadnych biletów czy innych dokumentów okazywać nie musiałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted July 9, 2018 Report Share Posted July 9, 2018 6 minut temu, Miszczo1212 napisał: Poszukalem na jakis forach wypowiedzi ludzi, ktorzy byli po wize i pokazywali konsulowi jakies bilety ze byli w danym kraju wiec nie wiem większość osób nie pokazuje nic i wizę mają. Tak patrz na to. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miszczo1212 Posted July 10, 2018 Author Report Share Posted July 10, 2018 A czy to prawda,ze jak juz sie ma odmowe to na kolejnych rozmowach jest trudniej o wize i sa jakies inne pytania?;d Link to comment Share on other sites More sharing options...
margherita_s Posted July 10, 2018 Report Share Posted July 10, 2018 Moze byc trudniej, bo konsul ma w swojej bazie informacje o wczesniejszej odmowie. Pytania moga byc rozne. Odpowiadaj zgodnie z prawda, zadbaj o pozytywny wydzwiek mowy niewerbalnej i powinno byc ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miszczo1212 Posted July 10, 2018 Author Report Share Posted July 10, 2018 A gdyby zniesli wizy to moglbym bez problemu leciec czy musialbym sie starac o wize bo mialem odmowe? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.