cucklebur Napisano 25 Lipca 2018 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2018 Witam wszystkich Jestem tu nowa i mam pytanie Jak myślicie forumowicze,stali bywalcy jaką wizę wybrać? Bardzo interesuje mnie wyjazd na tydzień do Nowego Jorku. Z racji tego,że będzie tam świetne expo i seminaria odnośnie branży,którą się zajmję mam pytanie.. Czy z racji tego mam wybrać wizę B2 czy B1?Mam list z tego Expo,do Ambasady,że zapraszają mnie,ale przez moją firmę,w której pracuję.Szefowa jeszcze nic nie wie.Jeśli ją przekręcę,musze mieć jakieś papiery od niej do tej B1?Prosze mi wybaczyć, ale musze wiedzieć-jeśli tylko Ambasada zadzwoni do szefowej, oczywiście ona potwierdzi,że wysyła mnie na te seminaria,jednak obawiam się, że jesli potrzebne będą nie wiadomo jakie papiery,wkurzy się i mi nie da papierów na B1.Ktoś dostał B1 i wie co trzeba donieść?a może olać to i występować o B2?Co sprawdzają?Co mieć?Czy to że zarabiam powyżej 2000/msc będzie miało wpływ na przyznanie wizy?Jestem po rozwodzie(7 lat) mam 16letniego syna.Co myślicie?Którą opcję lepiej wybrać? Z góry dziękuję za porady.
ilon Napisano 25 Lipca 2018 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2018 A B2 i B1 to nie jest jedna kategoria? Ja bym normalnie aplikowala o turystyczna.
cucklebur Napisano 25 Lipca 2018 Autor Zgłoś Napisano 25 Lipca 2018 chyba nie:) Nie wiem, dlatego pytam.B1 to biznesowa, B2 turystyczna.
cee Napisano 25 Lipca 2018 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2018 Aplikujesz na b1/b2. Wyjazd na takie targi jak opisalas to jest wyjazd turystyczny i bardziej podchodzi pod B2. B1 to jest delegacja z firmy.
goldstar_2004 Napisano 25 Lipca 2018 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2018 tak jak pisze cee aplikujesz o b1/b2 a przy wjeździe na lotnisku wbiją Ci właściwą. Ja leciałem z kumplem na spotkanie biznesowe i on na lotnisku dostał b1 a ja b2...
cucklebur Napisano 25 Lipca 2018 Autor Zgłoś Napisano 25 Lipca 2018 Dzieki za info. W takim razie bede aplikowac jak radzicie:) Dziekuje serdecznie:)
cucklebur Napisano 25 Lipca 2018 Autor Zgłoś Napisano 25 Lipca 2018 Czyli, zadnych papierow nie brac?
sly6 Napisano 25 Lipca 2018 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2018 Brać należy i te z USA i firmy ze jedziesz tam po co,na ile czasu.
cee Napisano 25 Lipca 2018 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2018 Wziąć możesz ale konsul nie ma obowiązku ich przegladac.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.