Rock888 Posted October 8, 2018 Report Share Posted October 8, 2018 Witam. Jak wszyscy uzytkownicy tego forum miałem przygodę w Usa.Byłem tam nielegalnie ponad 3 lata.Moje pytanie jest od kiedy obowiązuje mnie dziesięcio letni zakaz i jak się to ma do ewentualnego kolejnego starania się o wizę i czy będe mógł brać udział w loteri wizowej.Ze stanów wruciłem w 2008 roku.Bardzo proszę o dpowiedz.Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcpear Posted October 8, 2018 Report Share Posted October 8, 2018 10 lat liczy się Tobie od dnia powrotu. Po 10 latach możesz starać się o wizy. Możesz brać udział w loterii. Możesz starać się o wizy imigracyjne lub nieimigracyjne. Na wizę typowo turystyczną (B1/B2) masz dużo mniejsze szanse (są tacy na forum co twierdzą, że bliskie zeru) - twoja historia jest widoczna konsulowi w momencie przyznawania wizy i masz mniejsze szanse na otrzymanie takiej wizy niż statystyczny Polak. Ja na twoim miejscu liczyłbym się z odmową. Aczkolwiek były przypadki na forum, gdzie ludzie "po banie" otrzymywali wizy B1/B2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
srk Posted October 8, 2018 Report Share Posted October 8, 2018 o wize turystyczna z wiadomych wzgledow bedzie bardzo trudno. szanse niskie. loteria oczywiscie mozliwa, startuj a jak trafisz juz 1 na 200 szans to pomyslisz co dalej, bo nie znamy twojej historii, ale jesli bylo to tylko przesiedzenie, bez zadnych wyskokow odnotowanych w rejestrach typu jakies przestepstwa, klamstwa przed urzednikiem etc, to na interview mozesz sie wytlumaczyc i GC otrzymac. Ale tez nie znaczy to, ze bedzie to banalna sprawa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rock888 Posted October 8, 2018 Author Report Share Posted October 8, 2018 Ok dzięki za poradę.Ma jeszcze jedno pytanie gdybym wygrał w loteri zielonej karty wypełniając formularz ds 230 oczywiście bym napisał ze byłem to jak oni to potraktują ze złamałem prawo emigracyjne ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rock888 Posted October 8, 2018 Author Report Share Posted October 8, 2018 Ok dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcpear Posted October 8, 2018 Report Share Posted October 8, 2018 tak jak @srk napisał: o ile nie złamałeś prawa poza przesiedzeniem i przyznasz się w formularzu do wszystkiego to masz szanse na interview się wytłumaczyć. Karą za przesiedzenie był dla Ciebie 10cio letni ban. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rock888 Posted October 8, 2018 Author Report Share Posted October 8, 2018 Był jeszcze mandat za speeding i za brak prawo jazdy .Rozprawa się odbyła sędzina powiedziała ze mała szkodliwość czynu zapłaciłem 330$ Kosxta sądowe i mnie puścili.Czy konsul będzie to brał pidczas rozmowy o zieloną kartę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcpear Posted October 8, 2018 Report Share Posted October 8, 2018 Tak. Aczkolwiek wg mojej wiedzy nie powinno to wpłynąć na decyzję. Wyrok i akta musiałbyś mieć ze sobą. Ale tym będziesz się martwił jak Ciebie wylosują Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joanna30 Posted October 8, 2018 Report Share Posted October 8, 2018 Konsul będzie brał wszystko pod uwagę podczas rozmowy. Ale tym bym się nie przejmowała, dopóki nie zostaniesz wylosowany A - tak przy okazji Twojego pierwszego zdania w tym temacie - nie wszyscy użytkownicy tego forum mają takie przygody, jak Ty Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rock888 Posted October 8, 2018 Author Report Share Posted October 8, 2018 Ok dzięki za info Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.