Misiej 2 Napisano 4 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2018 Witam , mam nietypową sprawę . Moja córka jest obywatelem USA ,po ukończeniu 21 lat założyła sprawę o wizę imigracyjną w kat IR5 dla mnie i mojej żony. Było to dwa lata temu czyli w 2016 w sierpniu ,moja żona już dawno ma zieloną kartę a moja sprawa utknęła gdzieś w urzędzie imigracyjnym. Córka dzwoni do nich co miesiąc mówią że jest wszystko ok. , że trzeba czekać. Chyba coś jest nie tak bo by sprawa ruszyła . Może ktoś miał podobny problem proszę o pomoc . Pozdrawiam
sly6 Napisano 4 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2018 Córka robiła to sama czy przy składaniu dokumentów ktoś jej pomagał? Każda sprawa ma swój numer i można sprawdzić przez stronę www co się dzieje i w jakim biurze imigracyjnym jest.
Misiej 2 Napisano 4 Listopada 2018 Autor Zgłoś Napisano 4 Listopada 2018 Witam , pomagała jej jakaś kobieta z agencji . Aaaa jeszcze zapomniałem sprawa poszła z USCIS do NVC i się z wróciła do USCIS i tam utknęła
sly6 Napisano 4 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2018 A co pisze na stronie w waszej sprawie? Teraz potrzeba dobrego adwokata który zobaczy co poszło nie tak.
Misiej 2 Napisano 4 Listopada 2018 Autor Zgłoś Napisano 4 Listopada 2018 Z USCIS przesyłaja cały czas jeden i ten sam papier Mówię córce że chyba nie obejdzie się bez adwokata , może masz kogoś godnego zaufania z NJ
kzielu Napisano 4 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2018 45 minut temu, Misiej 2 napisał: Z USCIS przesyłaja cały czas jeden i ten sam papier Mówię córce że chyba nie obejdzie się bez adwokata , może masz kogoś godnego zaufania z NJ A jaki konkretnie ? I co jest w nim napisane ? Trudno Ci pomóc bez konkretów.
Xarthisius Napisano 4 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2018 1 hour ago, sly6 said: Ta strona jest https://ceac.state.gov/ceacstattracker/status.aspx CEAC to inna parafia. Do wnioskow w USCIS jest osobny tracker: https://egov.uscis.gov/casestatus/landing.do . Wpisz tam ten numer, ktory zaczyna sie od liter SRC (bez '-'). Mala uwaga, w chwili obecnej USCIS ma planowy tool outage. Strona nie bedzie dzialac przez najblizsze 10h (do 6pm ET)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.