Bumbleeee96 Napisano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Napisano 13 Stycznia 2019 Witajcie,kieruje do was pytanie bo może ktoś z was był w podobnej sytuacji a więc przechodze do sedna sprawy w 2014 ubiegalem sie o wize do usa na B2 i ją dostałem na rok uczylem sie wtedy w sredniej szkole wyleciałem na wakacje na 2 miesiace wtedy i sie wrocilem po tym czasie nie bylo jakis problemow czy cos ona mi jak juz wiecie skonczyla sie po roku czyli w 2015 pozniej nie staralem sie o ponowna skonczylem szkole zaczalem prace pracuje juz ponad 2 lata nie dawno otrzymalem kolejna umowe i byla ona na stale pracuje w duzej stabilnej firmie na poludniu polski i jest rok 2019 chce starac sie o wize ponownie bo mam tam rodzine maja obywatelstwo itp i dostalem od nich zaproszenie na graduacje/slubowanie wojskowe od ich syna i chcial bym wyjechac no na miesiac na ta uroczystosc i pobyc z nimi jakis czas i sie po prostu wrocic do PL i teraz najwazniejsze jakie byly by szanse zeby dostac wize ktos ubiegal sie drugi raz patrza nato pod innym kątem itp ?
sly6 Napisano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Napisano 13 Stycznia 2019 Masz duża szansę aby wizę otrzymać. Są osoby jak Ty że wizę otrzymują.
Bumbleeee96 Napisano 13 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Napisano 13 Stycznia 2019 Dzieki za mila i dajaca wieksza pewnosc odpowiedz
Joanna30 Napisano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Napisano 13 Stycznia 2019 Dali Ci pierwszą, krótką, na próbę, a Ty tę próbę przeszedłeś śpiewająco Więc staraj się o kolejną. Powodzenia!
haneczka019 Napisano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Napisano 13 Stycznia 2019 6 godzin temu, Bumbleeee96 napisał: Witajcie,kieruje do was pytanie ... teraz najwazniejsze jakie byly by szanse zeby dostac wize ktos ubiegal sie drugi raz patrza nato pod innym kątem itp ? Tak, ja miałam podobną sytuację. Za pierwszym razem dostałam wizę na rok. Pojechałam, wróciłam w deklarowanym czasie. Po kilku latach ubiegałam się drugi raz, ale nie sama tak jak poprzednio, tylko z całą rodziną. Wszyscy otrzymaliśmy wizy na 10 lat. Przypuszczam, że w Twoim przypadku powinno być podobnie .
Bumbleeee96 Napisano 14 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2019 Z automatu dostałas czy dopytywali sie o coś bo slyszalem ze daja z automatu i to w systemie u nich wszystko jest kiedy wylecialem wrocilem itp czyli mam spac spokojnie ze dostane druga czy jednak nie bardzo ta stala praca ich przekona i to ze wrocilem o czasie i nie wyjezdzalem juz tam pozniej
haneczka019 Napisano 14 Stycznia 2019 Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2019 23 minuty temu, Bumbleeee96 napisał: Z automatu dostałas czy dopytywali sie o coś bo slyszalem ze daja z automatu i to w systemie u nich wszystko jest kiedy wylecialem wrocilem itp czyli mam spac spokojnie ze dostane druga czy jednak nie bardzo ta stala praca ich przekona i to ze wrocilem o czasie i nie wyjezdzalem juz tam pozniej Tak zupełnie z automatu to nie. Musiałam wypełnić wniosek, stawić się w konsulacie na rozmowę i odpowiedzieć na kilka pytań. Gdzie chcę jechać, na jak długo, z kim. Kiedy byłam poprzednim razem w USA, jak długo, u kogo. Chociaż mieli te informacje w systemie i większość odpowiedzi była w wypełnionym wniosku, to i tak sprawdzali chyba moje zachowanie, pytając o to ponownie (tak sobie to tłumaczę ). W sumie idąc na spotkanie, miałam już bardzo dobrze i dość szczegółowo opracowany plan całej wyprawy, więc wypadliśmy (byłam na rozmowie z mężem i synem), bardzo wiarygodnie. Wypadliśmy... w zasadzie to ja wypadłam, bo większość pytań, była skierowana do mnie . Ale naprawdę wszystko przebiegło bezproblemowo.
haneczka019 Napisano 14 Stycznia 2019 Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2019 Acha. I dobrze mieć ze sobą paszport z poprzednią wizą. Ja ją miałam w starym paszporcie, więc zabrałam obydwa ze sobą na rozmowę. W trakcie rozmowy, zapytano mnie o stary paszport i Pani konsul wbiła mi w nim pieczątkę z anulacją (chociaż zarówno wiza jak i paszport, były już nie ważne ).
Bumbleeee96 Napisano 14 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2019 Nie no to wiem że wniosek i rozmowa to standard podstawowa procedura bardziej chodziło o pytania. Akurat mam ważny jeszcze obecny paszport parę lat z nie ważna już wiza i na tym samym będę się starać o drugą bo czytałem że to nie problem. Dziękuję za informację
Bumbleeee96 Napisano 18 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2019 witajcie mam pewnien problem zlozylem wniosek itp i chcialem zrobic oplate karta debetowa po wpisaniu danych nacisnieciu dalej nie przekierowalo mnie dalej lecz wyskoczyl wyzej transakcja niezaakceptowana czekac czy wybrac inny sposob platnosci ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.