Pytajniki Napisano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2019 Dzień dobry Przez cały czas słyszałam, że po Work&Travel można uzyskać zwrot podatku. Dzisiaj chciałam się rozliczyć, ale okazuje się, że... muszę dopłacić $433 dolary. Czy ja coś źle robię? W jednej pracy zarobiłam $7590, w drugiej $8927. Według kalkulatora, który znalazłam na usa.info powinnam dostać zwrot w wysokości $707, a jednak kiedy wypełniam wniosek, pojawia się informacja, że jeszcze jestem im winna pieniądze. Czy ktoś mógłby mi to jakoś wyjaśnić?
pelasia Napisano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2019 Wszystko zalezy ile Tobie podatku pracodawcy odprowadzali. Nikt nie jest w stanie Ci niczego wyjasnic, nie zagladajac w Twoje finanse.
mcpear Napisano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2019 Jak to wyliczyłaś to $433 dopłaty? Spróbuj na turbotax.com. Powinien to być w miarę przystępny interfejs do złożenia zeznania (zarówno federalnego jak i stanowego). Ten program powinien w miarę przystępny sposób policzyć Twoje należności.
Paweł Janda Napisano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2019 TurboTax jest tylko dla rezydentów USA, czyli Work&Travel nie można tam rozliczyć. Trump zlikwidował nierezydentom kwotę wolną od podatku, więc jeśli pracodawcy potrącali mniej niż 10% zaliczek na federalny to niedopłata może wyjść.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.