Skocz do zawartości

Muszę DOPŁACIĆ za 2018?!

Pytajniki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzień dobry

Przez cały czas słyszałam, że po Work&Travel można uzyskać zwrot podatku. Dzisiaj chciałam się rozliczyć, ale okazuje się, że... muszę dopłacić $433 dolary.

Czy ja coś źle robię? W jednej pracy zarobiłam $7590, w drugiej $8927. Według kalkulatora, który znalazłam na usa.info powinnam dostać zwrot w wysokości $707, a jednak kiedy wypełniam wniosek, pojawia się informacja, że jeszcze jestem im winna pieniądze. Czy ktoś mógłby mi to jakoś wyjaśnić?

Napisano

Jak to wyliczyłaś to $433 dopłaty? Spróbuj na turbotax.com. Powinien to być w miarę przystępny interfejs do złożenia zeznania (zarówno federalnego jak i stanowego). Ten program powinien w miarę przystępny sposób policzyć Twoje należności.

Napisano

TurboTax jest tylko dla rezydentów USA, czyli Work&Travel nie można tam rozliczyć. Trump zlikwidował nierezydentom kwotę wolną od podatku, więc jeśli pracodawcy potrącali mniej niż 10% zaliczek na federalny to niedopłata może wyjść. 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...