andyopole Napisano 3 Lipca 2019 Zgłoś Napisano 3 Lipca 2019 2 minuty temu, ilya_ napisał: a moze isc i porozmawiac z osoba grzecznie i bez zadnych jajek....dopiero potem policja.... w nyc mieszkalem kiedys na brooklynie i na ulicy przed 5 am dokladnie przed moim pokojem stawala smieciarka i przewalala smieci...silnik wyl wtedy niemilosiernie...myslalem za kazdym razem, ze wyjde i tych 2 lepkow sam wrzuce do tej smieciarki.... W NYC ani na BRooklynie ze smieciara nie wygrasz. Dopoki pod kazdym domem bedzie stalo 10 garbeciowych binow ten folklor bedzie trwal. Czyms te szczury trzeba karmic.
mcpear Napisano 3 Lipca 2019 Zgłoś Napisano 3 Lipca 2019 Masz HOA? Generalnie to jest pierwsza instancja. U nas za hałas HOA może wlepić mandat do wysokości 3k. Oczywiście wpierw jest upomnienie, ale tam bym zaczął. U nas sąsiad miał ujadającego psa, któremu nie chciał założyć specjalnej obroży (antyszczekaniowej). Jak wychodził do pracy to pies ujadał z rozpaczy. Najpierw spróbowałem z nim porozmawiać ale był z gatunku tych co mi tłumaczyli jak bardzo psy cierpią w tych obrożach. Po dwu kolejnych dniach zgłosiłem do HOA. Sąsiad się do mnie nie odzywa. Inni sąsiedzi mi dziękują. Jest cisza a piesek oduczył się w jeden dzień szczekać. Chociaż nie wiem ile elektrowstrząsów zaliczył przy okazji.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.