Skocz do zawartości

Removal of Conditions

solleone

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich!

Czy ktoś może wie, co się stanie z moim statusem imigracyjnym jeżeli moja warunkowa 2-letnia zielona karta wygaśnie kiedy będę poza granicami USA? Czy istnieje możliwość złożenia papierów z zagranicy?

Pozdrawiam!

Napisano

Trudna sytuacja bo dokumenty możesz im wysłać skąd chcesz.  Tylko ze musisz zgłosić się na biometric (znowu) i Ew na interview. Jeśli twoja karta będzie expire  ( teraz proces trwa ok 18 miesięcy)a nie będziesz mieć notice od USIS to cię nie wpuszcza spowrotem.  

Napisano

No tak. 18 miesięcy to strasznie długo, to już szybciej mi przyjdzie data możliwości składania o obywatelstwo. A ile się czeka na notice od USIS, z którą można podróżować?

• 1 miesiąc później...
Napisano
Dnia 26.09.2019 o 11:19, solleone napisał:

No tak. 18 miesięcy to strasznie długo, to już szybciej mi przyjdzie data możliwości składania o obywatelstwo. A ile się czeka na notice od USIS, z którą można podróżować?

NOA przychodzi chyba okolo/po okolo miesiacu jak dobrze pamietam. 

Dnia 26.09.2019 o 12:34, solleone napisał:

Jeszcze jedno pytanie: ile czasu mija od złożenia papierów do otrzymania wezwania na biometrics i interview?

Ja moje papiery wyslalam w marcu 2018, biometrics mialam w maju 2018. Interview nie mialam w ogole, wiec ciezko mi powiedziec, ale patrzac na VJ to raczej niepredko jesli juz.  

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Napisano

Trochę się u mnie pokomplikowało. Z powodów zdrowotnych nie wróciłam do USA przed przedawnieniem się mojej 2-letniej karty i do tej pory nie złożyliśmy papierów. Karta przedawniła się 6 listopada. Jestem nadal w Polsce. Nie wiem jak mamy to rozegrać teraz. Mam dobry powód spóźnienia, ale mój mąż jest w USA, a ja jestem tutaj. Czy mamy wysłać dokumenty do nich z moim amerykańskim adresem, czy z moim obecnym polskim adresem? Muszę otrzymać NOA, żeby móc z powrotem wjechać do USA. Nie wiem co mam robić. Bardzo proszę o jakąś radę!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...