nula Napisano 16 Października 2019 Zgłoś Napisano 16 Października 2019 Wiza H4, czytałam, że były plany zmiany statusu bez pozwolenia na pracę na chociażby wolontariat, ale z tego co widzę nie doszły do skutku. Pozostaje więc collage z programem ESL i szlifowanie języka.. Czy można zapisać się w styczniu, lutym? Rozumiem że na h4 nie mam prawa pracy na terenie USA, ale czy mogę wykonywać pracę dla polskiego przedsiębiorcy, który ma siedzibę w Polsce? Choćby dla mojego byłego pracodawcy? Ew. Prowadzić bloga, funpage z poradami płatnym? No coś żeby nie ześwirować? Mam SSN z poprzedniego pobytu na J1-będę mogła z nim wyrobić prawo jazdy? Nie zamierzam podejmować się żadnej działalności, która by miała doprowadzić do złamania warunków wizy H4, dlatego pytam o sposoby na maksymalne wykorzystanie tego czasu.
katlia Napisano 17 Października 2019 Zgłoś Napisano 17 Października 2019 2 godziny temu, nula napisał: Czy można zapisać się w styczniu, lutym? Zalezy od college'u ale przewaznie na community college mozna zaczac w styczniu/lutym. Sprawdz strony internetowe - wyszukaj academic calendar - i tam powinno byc wszystko napisane. Jedna uwaga - na popularne kursy dobrze zapisac sie jak najszybciej.
nula Napisano 17 Października 2019 Autor Zgłoś Napisano 17 Października 2019 Wyczytałam przy okazji, że mając wizę h4 jeżeli znajdę pracodawcę to będąc już w USA mam szansę na zmianę statusu z H4 na H1b czy wiecie może jak to wygląda? Czy to też może się odbyć tylko przez losowanie?
kzielu Napisano 17 Października 2019 Zgłoś Napisano 17 Października 2019 51 minut temu, nula napisał: Wyczytałam przy okazji, że mając wizę h4 jeżeli znajdę pracodawcę to będąc już w USA mam szansę na zmianę statusu z H4 na H1b czy wiecie może jak to wygląda? Czy to też może się odbyć tylko przez losowanie? Dokladnie tak samo jak kazde inne H-1B. Jezeli jest tyle petycji ze robia w kwietniu loterie, to przez losowanie. Jak nie - to nie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.