Jump to content

zmiana nazwiska, a wiza imigracyjna

Anetkaaaaa

Recommended Posts

Posted

witam, jak to wyglada terez ze zostalam potwierdzenie wizy imigracyjnej zlorzonej przez rodzicow na nazwisko moje panienskie. Od dwoch lat jestm po slubie i posiadm inne nazwisko. I moje pytanie brzmi czy wiza przepadła czy mozna to jakos uratowac.  Pozdrawiam

Posted
9 minutes ago, Anetkaaaaa said:

witam, jak to wyglada terez ze zostalam potwierdzenie wizy imigracyjnej zlorzonej przez rodzicow na nazwisko moje panienskie. Od dwoch lat jestm po slubie i posiadm inne nazwisko. I moje pytanie brzmi czy wiza przepadła czy mozna to jakos uratowac.  Pozdrawiam

To nie tyle jest kwestia Twojego nazwiska, a 1) statusu imigracyjnego Twoich rodzicow (czy sa obywatelami USA czy nie) 2) Twojego wieku oraz tego, ze 3) wyszlas za maz.

W jakiej kategorii bylas sponsorowana? Kiedy zostala zlozona i zaakceptowana petycja (I-130)? Ile mialas wtedy lat, ile masz teraz lat?

Posted

rodzice nie sa jeszcze obywatalami, w kategori niezamężne córki Stałych Rezydentów USA ,petycja zostala złorzona w 2013 roku gdzie mialam 24 lata o zostala  zatwierdzona   w pazdzierniku 2019 gdzie mam 30 lat. 

Posted
11 minut temu, Anetkaaaaa napisał:

rodzice nie sa jeszcze obywatalami, w kategori niezamężne córki Stałych Rezydentów USA 

A teraz jesteś zamężna. Rodzice nie mają obywatelstwa które pozwoliłoby im sponsorować ciebie jako mężatkę.

Posted
7 minutes ago, Anetkaaaaa said:

a wiec  ta petycja co zostala złorzona przepada całkowici, czy mona by ja  zaktualizowac jak rodzice zostana obywatelami na inna kategorię ?

Przepada. Zachowac petycje moglabys tylko wtedy gdyby, Twoi rodzice naturalizowali sie przed Twoim slubem. Teraz jest juz niestety za pozno.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...