solkrallis Napisano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2019 Cześć! Mam nietypowy problem. Chciałbym kupić Carlo Rossi watermelon sangria. Niestety nie mogę namierzyć żadnego sklepu, który wysyła paczki do Europy. Może ktoś leci do Polski i zabrałby że sobą butelkę albo dwie? Ewentualnie można wycenić paczkę i wtedy podejmę decyzję. Za fatygę na pewno coś dam Temat na serio.
Kleofas11 Napisano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2019 Wino które kosztuje max. 5 USD za butelkę (czyli 19 PLN) chcesz wysłać do Polski ? Przesyłka będzie pewnie droższa niż ta ambrozja w butelkach. W Polsce nie brakuje już żadnych alkoholi. No chyba, że akurat tego wyśmienitego gatunku wina rodem ze słonecznej Kalifornii. Sorry, ale nie mogłem się powstrzymać z tą dygresją.
solkrallis Napisano 30 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2019 Zdaję sobie sprawę, że koszt wysyłki jest dość spory, ale też jestem w stanie rozważyć każdą ideę. Najbardziej skłaniałbym się ku opcji tego, że ktoś wraca do Polski, weźmie w bagaż i tyle, a na miejscu się rozliczymy lub z góry zapłacę podejmując ryzyko tego, że ani pieniędzy, ani wina nie zobaczę. Czasem uśmiech i radość drugiej osoby jest warta zachodu. Jak nie spróbuję, to też sobą nie będę
andyopole Napisano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2019 Przeczytaj sobie regulaminy pocztowe i firm kurierskich. Wiele z nich wyklucza przyjecie do wysylki jakichkolwiek plynow a alkoholi absolutnie nie wezmą. Nie sądzę żeby ktoś wziął dwie butelki wina do bagażu rejestrowanego żeby stracić 5 kg limitu wagi walizki.
mola Napisano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2019 Możesz znaleźć sklep online, w którym można to wino kupić i wysłać na adres w USA. Są firmy, które takie paczki odbiorą i przekierują do PL. Zobacz np. tu: http://www.taniestany.com Za niewielką opłatą wszystko załatwią, a w regulaminie twierdzą, że alkohol też wyślą, o ile ilość nie przekracza tej zdefiniowanej przez prawo.
solkrallis Napisano 31 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2019 13 godzin temu, andyopole napisał: Przeczytaj sobie regulaminy pocztowe i firm kurierskich. Wiele z nich wyklucza przyjecie do wysylki jakichkolwiek plynow a alkoholi absolutnie nie wezmą. Nie sądzę żeby ktoś wziął dwie butelki wina do bagażu rejestrowanego żeby stracić 5 kg limitu wagi walizki. Moja prośba nie ma na celu zmuszać kogoś do przewiezienia wina rezygnując ze swoich cennych kilogramów. Nierzadko zdarza się, że ludzie nie wykorzystują limitu. 12 godzin temu, mola napisał: Możesz znaleźć sklep online, w którym można to wino kupić i wysłać na adres w USA. Są firmy, które takie paczki odbiorą i przekierują do PL. Zobacz np. tu: http://www.taniestany.com Za niewielką opłatą wszystko załatwią, a w regulaminie twierdzą, że alkohol też wyślą, o ile ilość nie przekracza tej zdefiniowanej przez prawo. Dziękuję, zagłębię się w ten temat
KasiulkaMisiulka Napisano 1 Stycznia 2020 Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2020 Co miesiac wysyłam 4 półlitrowe butelki alkoholu do Polski przez polonezparcelservice.com W CT jest pełno polskich agencji, które wysyłaja i właśnie w jednej z takich agencji powiedziano mi, że 4 takie butelki “przeleca” bez problemu. Zawsze wysyłam droga lotnicza, leca 7 dni i nigdy nie miałam problemu. Raz tylko z tych 4 dwie zbiły się w transporcie ale pozostałe 2 zostały przepakowane i wraz z korkami z tych zbitych dostarczone do nadawcy.
solkrallis Napisano 2 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2020 Dnia 1.01.2020 o 09:23, KasiulkaMisiulka napisał: Co miesiac wysyłam 4 półlitrowe butelki alkoholu do Polski przez polonezparcelservice.com W CT jest pełno polskich agencji, które wysyłaja i właśnie w jednej z takich agencji powiedziano mi, że 4 takie butelki “przeleca” bez problemu. Zawsze wysyłam droga lotnicza, leca 7 dni i nigdy nie miałam problemu. Raz tylko z tych 4 dwie zbiły się w transporcie ale pozostałe 2 zostały przepakowane i wraz z korkami z tych zbitych dostarczone do nadawcy. Bardzo dziękuję! Myślałem, że już po ptakach, a tu kolejna propozycja. Już zabieram się za lekturę. Masz doświadczenie, możesz powiedzieć mniej więcej jakiej wielkości są paczki 2/4 win i ile ważą? Chciałbym oszacować koszta.
solkrallis Napisano 2 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2020 35 minut temu, andyopole napisał: Tak trudno zwazyc butelke wina? Przede wszystkim nie wiem jak te wina są pakowane. W jakie kartony, ile powietrza/styropianu/folii bąblekowych jest napchane do środka. Innymi słowy, nie znam gabarytu, który też jest ważny. Poza tym, nie - nie ma problemu ze zważeniem butelki. Napotkałem jednak inny problem. Jak kupic alkohol online pod adres w New Jersey ;>
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.