Emilia Wosik Napisano 4 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 4 Lutego 2020 Cześć, szukam najlepszego możliwego ubezpieczenia turystycznego w USA. Interesuje mnie ubezpieczenie, które nie wymaga żadnego wkładu własnego, mogę skorzystać z dowolnego szpitala czy wezwać karetkę, jeżeli wystąpi taka potrzeba. Interesuje mnie tylko opcja, która nie będzie wymagała ode mnie płacenia na każdym etapie wsparcia medycznego. Miesięcznie zakładam nawet koszt 600$ za osobę za miesiąc. Wybieram się do USA w celach biznesowo-turystycznch. Czy ubezpieczenia typu World Nomad albo Atlas Premium mają jakieś ukryte haczyki, które warto najpierw sprawdzić? Dzięki za pomoc!
andyopole Napisano 4 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 4 Lutego 2020 Napewno takie ubezpiueczenie istnieje ale to tak jak z Yeti. Wszyscy mowia ze jest ale jeszcze nikt nie widzial. W USA nawet Ci, ktorzy maja dobre ubezpieczenia placa jakis, chociaz maly wklad wlasny. Ja np. place ryczalt za kazdy lek. $5 za miesieczna porcje bez wzgledu na cene lekarstwa. Poza tym, ubezpieczenie turystyczne obejmuje tylko nagle, losowe wypadki. Nie jest tak ze ktos pojedzie np z chorym od dlugiego czasu sercem a tutaj mu zrobia transplantacje.
Jackie Napisano 4 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 4 Lutego 2020 Paru znajomych korzysta z World Nomads i sobie chwalą. Ale nikt nigdy nie musiał z ubezpieczenia korzystać poza przypadkami złamanego palca czy wymiotów (pokryte bez problemów), więc trudno powiedzieć. Popytaj na forach gdzie ludzie dużo podróżują, np. FlyerTalk czy Lonely Planet. Ja osobiście zawsze korzystam z AIG Travel Guard, parę stówek trzeba wyłożyć, podejrzewam że wszystkie ubezpieczenia będą podobnie kosztować.
MiL999 Napisano 11 Grudnia 2020 Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2020 Ja przez 2 lata pobytu korzystałem z Generali. Nigdy nie było problemu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.