kuracjus12 Napisano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2020 Witam zna ktoś może kogoś kto sponsoruje zielona kartę do pracy w Los Angeles chciałbym tam pracować jako kucharz i nie uda mi się żeby wystartować w loterii dlatego bo nie wiem czy jak chodziłem 9lat bo podstawówki bo raz nie zdałem i 3 lata zawodówki czy to się liczy jako doświadczenie zawodowe bo to będzie wychodziło że mam 12lat i przepracowane 5 pracuje w tej branży już z jakieś 10 lat i chce się tam przeprowadzić bo chce zacząć nowe życie proszę o pomoc
Jackie Napisano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2020 Napisaliśmy ci już w innym wątku: w tej chwili cała branża restauracyjna leży na łopatkach. Lata miną zanim będzie zapotrzebowanie na kucharzy, których to zresztą w USA jest od groma.
Dudus86 Napisano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2020 Kucharzy w stanach nie brakuje, wiec nie ma co liczyć na zielona kartę w tym zawodzie.
Robert1992 Napisano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2020 2 godziny temu, kuracjus12 napisał: Witam zna ktoś może kogoś kto sponsoruje zielona kartę do pracy w Los Angeles chciałbym tam pracować jako kucharz i nie uda mi się żeby wystartować w loterii dlatego bo nie wiem czy jak chodziłem 9lat bo podstawówki bo raz nie zdałem i 3 lata zawodówki czy to się liczy jako doświadczenie zawodowe bo to będzie wychodziło że mam 12lat i przepracowane 5 pracuje w tej branży już z jakieś 10 lat i chce się tam przeprowadzić bo chce zacząć nowe życie proszę o pomoc Znajdz jakąś amerykankę i się z nią ożeń
sly6 Napisano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2020 2 godziny temu, kuracjus12 napisał: Witam zna ktoś może kogoś kto sponsoruje zielona kartę do pracy w Los Angeles chciałbym tam pracować jako kucharz i nie uda mi się żeby wystartować w loterii dlatego bo nie wiem czy jak chodziłem 9lat bo podstawówki bo raz nie zdałem i 3 lata zawodówki czy to się liczy jako doświadczenie zawodowe bo to będzie wychodziło że mam 12lat i przepracowane 5 pracuje w tej branży już z jakieś 10 lat i chce się tam przeprowadzić bo chce zacząć nowe życie proszę o pomoc Szkoła się nie liczy Twoja lecz doświadczenie Twoje i ten zawód musi być na liście poszukiwanych jeśli chodzi o loterie wizowa. Gdy nie było kryzysu pracodawca musiał wykazać w urzędzie pracy ze brak mu rąk do pracy plus opłacić prawnika który kosztuje. Uważaj na różne osoby które będą Ci sprzedawać informacje jak kto mogą załatwić GC.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.